Bečić: Ko bježi od referenduma, taj se boji naroda

Bečić je Đukanoviću iz Đenovića poručio "da nema te sile koja nas može zaustaviti i da smo spremni da idemo do kraja po cijenu života"
100 pregleda 70 komentar(a)
Demokrate, Đenovići, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate, Đenovići, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 22.04.2017. 21:45h

Ko bježi od referenduma, taj se boji naroda, a ko se boji naroda taj udara na Ustav, kazao je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić na protestnom skupu "Da se građanin pita - referendum i tačka" u Đenovićima, u Herceg Novom.

On je u sali Doma kulture poručio da bi donošenje odluke u polupraznoj skupštini, ali i koliko god bude bilo poslanika tog dana, bilo bi simulacija demokratije.

„Bez naroda nema demokratije, bez referenduma nema legitimiteta. Nema tog političkog subjekta gdje su svi podržavaoci za ili svi podržavaoci protiv. Ja vam večeras obećavam - nema te sile koja može natjerati nekog poslanika Demokrata da uđe u Skupštinu“, saopštio je Bečić.

„Crnoj Gori treba Demokratska Crna Gora. Formula je jednostavna jake demokrate – spas za Crnu Goru. Mi gospodara nemamo do naroda Crne Gore."

Bečić je prokomentarisao i Đukanovića.

„Na sve je spreman kako bi sačuvao sebe od prava i pravde, pokazao je da gubi kompas, nervoza ga razjeda. Obećao je u Budvi i Kotoru da će pobijediti I šta bi, mi ga pobijedismo i formirasmo vlast. I sada svjestan da će doživjeti poraz, najveći poraz i da puca po svim šavovima.“

Đukanoviću je iz Đenovića poručio "da nema te sile koja nas može zaustaviti i da smo spremni da idemo do kraja po cijenu života".

„Znate gdje spavaju i šta jedu naši volonteri, kakve košulje nose, a ne znate ko je ubio Duška Jovanovića, Belog Raspopovića, Žugića...i na desetine drugih koji su lezali na ulicama i plocnicima u gotovo svim crnogorskim gradovima“

Bečić se osvrnuo i na Svetozara Marovića.

„Sjećate se dok je pljačkao državu, on je nas proglašavao za izdajnike, a susjedne zemlje neprijateljskima, a sada tamo bježe kad treba da odgovaraju. Ko je najveći poreski dužnik, a ujedno i najveći grobar crnogorske privrede? Vektra, Dragan Brković, prijatelj Mila Đukanovića. Ko je drugi najveći poreski dužnik? Rudnik uglja, Aco Đukanović. Ko je onaj ko je najbrže i najlakše zaradio 10, 5 miliona eura? Aco Đukanović. Ko je pokušao da otme Institut Igalo? Ponovo Aco Đukanović. I zato oni hoće da nas dijele i svađaju. Ne damo Institut Igalo po cijenu života, zapamtite“, kazao je Bečić i dodao:

„Nije mi jasno kako nisu svjesni da što nas više napadaju, mi više rastemo. Naša istraživanja govore da Demokrate same u ovom gradu pobjeđuju DPS."

"Ovih dana se sprovodi neviđena haranga. Sa jedne strane na nas udara Milo Đukanović, sa druge Predrag Bulatović. Teza ko nije s nama, on je protiv države i teza ko nije za akcije koje osmišljava naša komanda, izdajnik je opozicije. Vjerujte mi, svaki ekstremizam hrani kriminal i korupciju", naveo je predsjednik Demokrata.

Govorili su i Vladimir Jokić, Neven Gošović, Stevan Katić, dr Tamara Vujović, Milan Bošković i Mirko Džuović.

Bonus video: