DPS: Smanjićemo stopu nezaposlenosti mladih u Herceg Novom za 50 odsto

"Podržaćemo aktivnosti na povezivanju mladih Herceg Novog i mladih drugih gradova Crne Gore, regiona i Evrope. Pokrenućemo mlade da aktivno učestvuju u društvenim akcijama očuvanja prirode, pomoći starijoj populaciji, pripremi kulturnih manifestacija i svim pitanjima od interesa za mlade", poručili su iz DPS Herceg Novi
53 pregleda 17 komentar(a)
DPS Herceg Novi, Foto: DPS
DPS Herceg Novi, Foto: DPS
Ažurirano: 22.04.2017. 12:04h

U našem programu, koji sadrži 16 tačaka, posebnu pažnju posvetili smo mladima, rješavanju problema zapošljavanja i ekonomskom razvoju, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Hercegv Novi.

"Mladi - osnovni cilj je što više uključiti mlade u proces planiranja, donošenje odluka i njihovu realizaciju. Mladi su budućnost Herceg Novog i Crne Gore. Smanjićemo stopu nezaposlenosti mladih u Herceg Novom za 50 odsto. Uspostavićemo saradnju sa organizacijama koje oni vode kako bi zajednički tražili rješenja za probleme grada. Obezbijedićemo stipendije za mlade. Putem javnog konkursa podržaćemo njihove programe .Zalagaćemo se da se što više mladih aktivno bavi sportom", navodi se u saopštenju DPS Herceg Novi.

Iz te partije su dodali da će inicirati tzv. "Stolicu za mlade" u lokalnom Parlamentu, kako bi najmanje dva puta godišnje predstavnici mladih direktno prisustvovali sjednicama.

"Podržaćemo aktivnosti na povezivanju mladih Herceg Novog i mladih drugih gradova Crne Gore, regiona i Evrope. Pokrenućemo mlade da aktivno učestvuju u društvenim akcijama očuvanja prirode, pomoći starijoj populaciji, pripremi kulturnih manifestacija i svim pitanjima od interesa za mlade", poručili su iz DPS Herceg Novi.

Kazali su i da je osnovni cilj smanjiti broj nezaposlenih .

"Prema posljednjim podacima, broj nezaposlenih u Herceg Novom je 1.896. U naredne četiri godine radicemo da bude ispod 1.000. U saradnji sa Vladom Crne Gore i državnim inistitucijama razvijaćemo integralan i sveobuhvatan pristup rješavanju problema nezaposlenosti. Pridružićemo se "DPS inicijativi za smanjenje nezaposlenosti" koja je nedavno predstavljena u Nikšiću. Fokusiraćemo se na stimulisanje razvoja preduzetništva kao najboljeg mehanizma za kreiranje novih radnih mjesta, posebno u oblasti usluga, turizma, poljoprivrede i proizvodnje. Uzimajući u obzir ekonomski, društveni i kulturni kontekst Herceg Novog, napravićemo odgovarajući miks mjera podrške", rekli su iz DPS Herceg Novi.

Poručili su i da je njihov izborni program njihov javni ugovor sa građanima.

"Pobjedom DPS na izborima stvaraju se uslovi za realizaciju Izbornog programa", zaključuje se u saopštenju DPS Herceg Novi.

Bonus video: