"VLADAJUĆ KOALICIJA DOŽIVJELA POTPUNI KRAH"

Bajraktari: Morate biti veliki "patriota" da progutate stanje u kome se nalazi Ulcinj

"Najsvježiji podatak jeste broj nezaposlenih u Ulcinju, koji je dostigao rekord od 1.868 nezaposlenih, šta predstavlja skoro 30 odsto ili jednu od najvećih stopi u cijeloj državi. Poređenja radi, taj procenat je u odnosu na prethodnu godinu porastao za čak 15 odsto", istakao je Bajraktari
2 komentar(a)
Omer Bajraktari, Foto: Građanski pokret URA
Omer Bajraktari, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 22.04.2017. 11:14h

Gotovo da ne postoji parametar ili indikator koji ne potvrđuje činjenicu da je ekonomska i razvojna politika vladajuće koalicije prema Ulcinju doživjela potpuni krah, istakao je predsjednik ulcinjskog odbora Građanskog pokreta URA Omer Bajraktari.

"Najsvježiji podatak jeste broj nezaposlenih u Ulcinju, koji je dostigao rekord od 1.868 nezaposlenih, šta predstavlja skoro 30 odsto ili jednu od najvećih stopi u cijeloj državi. Poređenja radi, taj procenat je u odnosu na prethodnu godinu porastao za čak 15 odsto", istakao je Bajraktari.

On ističe da "nije potrebna velika pamet kako bi se objasnili razlozi za takvo stanje", kao i da je poražavajuće to što stranke sa sjedištem u Ulcinju "slijepo i odlučno podržavaju DPS politiku, koja kontinuirano i sistematski uništava najjužniju crnogorsku opštinu".

"Morate biti veliki "patriota", da bi progutali činjenicu da imate ubjedljivo najmanji indeks razvijenosti od svih primorskih opština, rekordnu stopu nezaposlenosti, uništenu hotelsko-turističku privredu, ruiniranu Solanu, male ili nikakve investicije iz državnog i lokalnog budžeta, plansku divlju gradnju, zarobljene maslinjake, preslabe investicije u obrazovanje ili rekonstrukciju međunarodnog putnog pravca Ulcinj - Sukobin, koja traje duže nego izgradnja jednog autoputa", naveo je Bajraktari.

On navodi da su to sve "činjenice koje niko ne može da ospori, a koje se slijepo prećutkuju zbog sitnih ličnih interesa, šta rezultira daljim propadanjem grada, stvaranjem izgubljenih generacija i emigriranjem".

Preporučujemo za Vas