Šepelj: Tunguzija bi nakon emisije "Načisto" izdala nalog za privođenje Miranović

424 pregleda 6 komentar(a)
Dragan Šepelj, Foto: Demokratska Crna Gora
Dragan Šepelj, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 22.04.2017. 11:07h

Odjednom intenzivirana javna rasprava uz asistenciju medija koja se vodi između novog, sasvim dobrog i ničim izazvanog ministra Pavla Radulovića, načelnika ministarstva sa ubitačnim akronimom MORT, njegovog kolege Janka Ljumovića koji predvodi ministarstvo kulture, a sve uz nadasve stručnu asistenciju doktorke Anastazije Miranović, direktorke Zavoda za zaštitu spomenika Crne Gore (svi na jednoj strani zvanoj “nulta tačka”) i raznih strukovnih NVO pojedinaca i grupa, kotorske opštine, zainteresovanih građana, dijela medija...(sa druge neprijateljske strane), dakle takva "javna rasprava" jasno ukazuje na značaj onoga što predstoji u Nacrtu, Predlogu, škrabežu novog zakona o uređenju prostora kojeg vlast planira instalirati u svoj autistični sistem vladanja, saopštio je danas Dragan Šepelj, odbornik Demokratske Crne Gore u Skupštini opštine (SO) Kotor.

"Vidjeli ste kako su im na javnim raspravama prošle godine prošli nacrti zakona o eksproprijaciji, nacrti PPPN za priobalje i sve ostalo što su probali na prevaru donijeti, bez konsultacija sa bilo kim. Građani, stručna javnost, NVO grupe...svi su ih rastrgli uz britko iznošenja argumenata kontra njihove gluposti i zlonamjerna.Uoči otkrića da je Nacrt zakona u pripremi, “pret a porter” na jesen (ako im bog da sreće da niko ne vidi) imali ste pokušaj da sve što namjeravaju prikriju odjednom institucionalizovanom brigom za sudbinu Kotora u UNESCO baštini. Duboko ogrezli zločinci nad državom i narodom nisu došli na ideju da pođu od sebe, svog udjela u odgovornosti za lošu poziciju Kotora u UNESCO, toliko su bestidni da su, doduše nemušto i neznalački, pokušali da dio odgovornosti prebace na sadašnju lokalnu administraciju u Kotoru, koja je sada van njihove kontrole. Predsjednik opštine Vladimir Jokić im se nije udostojio odgovora njihovih jalovih poziva uz "kucnuo je zadnji čas" argumentaciju u cijelom slučaju Kotor - DPS - UNESCO", istakao je Šepelj.

On je dodao da nulta tačka, koju su htjeli proglasiti nekakvom zabranom gradnje koja je trebala zaustaviti sve one koji ne snose ni gram odgovornosti, a promovisati i dalje njihove invostitorske radove na pejzažu Kotora i Boke, nije zaživjela Jokićevom čvrstom namjerom da uvede pravovjernost u javni iskaz, potpuno ignorišući licemjerje vlasti koja bi da farsama za sebe ostvari i dalje poziciju nekoga ko uređuje nešto u vremenu i prostoru.

"Kao i njihove kolege u odborničkom klubu DPS u Kotoru koji plaču nad mobingom koji se sprovodi nad njima (mobing je njihov sinonim za ostajanje bez funkcija vlasti), tako i visokorangirane kolege u ministarstvima samo što nisu prorekli mobing prema njima jer im se traži da suštinski razgovor na temu spašavanja nasljeđa kotorskog, kao i dalje budućnosti Kotora, Boke i ostatka države počne jednom malom pristojnom ostavkom ili otkazom (izaberite), ali im nije jasno da je to samo jedan od koraka, doduše ima neku simboličku ravan za Kotorane, i da odmah slijede i dalje potezi u tom pravcu: dalje ostavke, otkazi, ostavke, procesuiranja, optužnice, presude, na kraju i rušenje sramote na turskom rtu, da bi onda došli na pravu nultu tačku iz koje će nova izuzetna vlada crnogorska dokazati da su zaista zainteresirani da jednim sveopštim društvenim dogovorom napravimo planove koji će godinama štititi naš prostor od poželjnih investitora sa bilo koje bande dolazili", rekao je Šepelj.

On je kazao da je Jokić pomenuo doktorku Miranović jer je ona samu sebe nacrtala kao osumnjičenika.

"Vlast Tunguzije bi nakon emisije “Načisto” u kojoj je sve o svom činjenju u vezi ovoga izrekla, izdala nalog za privođenje. Ali Jokić i ogromna većina Kotorana koju on zastupa u ovoj materiji vam kaže da taj prvi koračić zvani Miranović Anastazija i vaše ustezanje da je nakon svega smijenite kako bi ostavili prostor za dalje mjere, pravi situacijom još složenijom jer uvreda koju činite postaje veća. Miranovićka i Miranovićke su vam važnije od Veriga, Kotora, UNESCO nasljeđa. Mi to tako gledamo", kazao je Šepelj.

Šepelj tvrdi da je ovo je samo početak, da nova kotorska administracija nije poltronska bivša.

"U njoj predstavnici pet izbornih lista i većine građana istim čvrstim stavom zahtijevaju da nulta tačka počne nekom vrste lustracije u vašim redovima, ako želite da budete dio rješenja negdje u budućnosti. Turski rt i sve slične povrede prostora do sada, moraju biti završen vraćanjem u prvobitno stanje. Vizure miranovićke moraju naslijediti vizije odgovorne uprave i još odgovornije Vlade. Odgovornost podrazumijeva da neko odgovara za učinjeno. Odgovorajte da bi se dogovarili oko odgovornosti!", zaključio je Šepelj.

Bonus video: