Martić: Izbor se nije bavio propagandom i politikom, već je radio

Martić konstatuje da Herceg Novi ima velike prednosti u odnosu na sve gradove u Crnoj Gori, pa i regionu
126 pregleda 3 komentar(a)
Nataša Martić, Foto: Privatna arhiva
Nataša Martić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.04.2017. 13:50h

Iz Grupe birača Izbor tvrde da su se protekle dvije godine bavili izradom najznačajnijeg dokumenta opštine, prostorno urbanističkim planom, velikim brojem razvojnih projekata i promocijom Herceg Novog u Evropi i svijetu, a sve kako bi privukli strane investitore i fondove Evropske unije da ulažu svoja sredstva u potreban razvoj grada.

“Mi se nismo bavili propagandom i politikom, već smo radili. Nismo bili svjesni da će političari, koji ne žele promjene, jer se osjećaju ugroženima, kočiti nas i kreirati negativnu klimu. Zato smo donijeli odluku da krenemo u akciju za Herceg Novi: za Novi DA! Dosta nam je stalnog „ne“, „ne može“, „nećemo“, „zašto“, „ko zna što se tu krije“, „ko zna zašto to oni rade“ i sličnih drugih podmetanja. Dosta je bilo negativnog u Herceg Novom. To negativno nas je stalno vuklo dolje, zbog toga mnogi mladi napuštaju naš grad. Žele naprijed. Zato mi kažemo DA Herceg Novom. Hoćemo DA, jer znamo da Herceg Novi to može”, navodi se u saopštenju kandidatkinje za odbornika Izbor Novi DA, Nataše Martić.

“Izbor je u uslovima neefikasne saradnje sa DPS-om i, uprkos njihovim stalnim opstrukcijama, ipak realizovao veliki broj značajnjih projekata i aktivnosti, sve prema programu na osnovu kojeg je dobio vlast. Preduzeća koja smo vodili: “Vodovod i kanalizacija” doo i “Parking servis” doo su, konačno zaustavila decenijski negativan trend i promijenila princip poslovanja. Agencija za razvoj i izgradnju Herceg Novog doo je pripremila i promovisala 245 projekata: što mikro projekata po svakoj mjesnoj zajednici s jedne, kao i idejna rješenja, master planove strateških projekata sa druge strane. Agencija za razvoj Orjena je sa Agencijom za razvoj Herceg Novog obezbijedila 315 hiljada eura za Avanturistički park, pripremila projekte za razvoj Ski centra, biciklističe staze, započela turističku valorizaciju zaleđa...Turistička organizacija je četiri puta povećala priliv po osnovu boravišne takse gostiju i time finansirala veliki broj turističkih i kulturnih manifestacija u Herceg Novom, čime je kulturno-zabavni program obogaćen”, navodi Martić.

Konstatuje da Herceg Novi ima velike prednosti u odnosu na sve gradove u Crnoj Gori, pa i regionu.

“Granična je opština sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom. To nam daje ogromne potencijale za obezbijeđenje sredstava iz za to predviđenih fondova Evropske unije. Razvoj zimskog, sportskog, rekreativnog, ekološkog turizma, a mi već imamo mnogo urađenih projekata, brzo će se obezbijediti iz upravo tih sredstava. Infrastrukturni projekti: obilaznica, podzemni tunel, pokretne stepenice i mnogi drugi projekti već sada imaju zainteresovane investitore i fondove”, ističe Martić.

“Osim stranih fondova Herceg Novi ima i svoje sigurne izvore finansiranja. Vlasnici smo 22 miliona kvadrata i 25 kilometara obale na Luštici. Već sada imamo šest pisama o namjerama stranih invetitora koji će kupovinom opštinske zemlje obezbijediti mnogo više sredstava nego što nam treba za realizaciju projekata. Već sada imamo zainteresovane da investiraju sredstva u izgradnju objekata na Luštici, ali i da zapošljavaju Novljane u pripremi i izgradnji objekata. Nakon što se otvore, Novljani će se zapošljavati u tim novim turističkim objektima, hotelima, hotelskim lancima, sportskim terenima, novim preduzećima, za čijim djelatnostima će se javiti potreba. Naši građani, arhitekte, građevinski inženjeri, monteri, vodoinstalateri, stolari, bravari će raditi na tim investicijama u sljedeće četiri godine. Generacije mladih neće više napuštati grad, jer će imati uslove za život ovdje, u Herceg Novom. Izbor, pod motivom „Novi DA“ nastavlja svoj temeljno započeti program ističući da smo kao građani najpotrebniji Novom, i da je razvijen i živ Novi najpotrebniji nama građanima”, poručuje Nataša Martić.

Bonus video: