ODGOVORIO DPS-U

Konatar: Vlada na čelu sa Đukanovićem odobrila pljačku građana u iznosu od četiri miliona eura

"Iz DPS-a još jednim nepotpisanim saopštenjem kažu da su štitili interese Crne Gore. Štitili su ih na isti način kao i preostalih 190 miliona palih garancija koje su platili građani Crne Gore, a sve pod pokroviteljstvom Đukanovićeve i Lukšićeve vlade"
67 pregleda 7 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Građanski pokret URA
Miloš Konatar, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 21.04.2017. 10:10h

Znaju dobro građani Crne Gore kako je DPS 'štitio' njihove interese u proteklih 27 godina, saopštio je Miloš Konatar, potpredsjednik Građanskog pokreta URA.

On je reagovao na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS) u kome su iz te partije poručiči da je motiv Vlade za davanje garancija kompaniji "Primorka Bar" bio da pokuša da se zaštititi ekonomski interes Crne Gore.

"Nažalost, to građani najbolje vide po stanju svojih novčanika ili po broju nezaposlenih članova porodice i prijatelja, bez obzira koliko nepotpisanih saopštenja stiglo iz DPS-a. Kad god se DPS sakrivao iza državnih interesa Crna Gora je gubila, građani su pljačkani, a oni se bogatili“, ističe u odgovoru Konatara.

On je dodao da je u slučaju "Primorka Bar" apsolutno jasno da je Vlada, na čelu sa Đukanovićem, odobrila pljačku građana u iznosu od četiri miliona eura.

"Iz DPS-a još jednim nepotpisanim saopštenjem kažu da su štitili interese Crne Gore. Štitili su ih na isti način kao i preostalih 190 miliona palih garancija koje su platili građani Crne Gore, a sve pod pokroviteljstvom Đukanovićeve i Lukšićeve vlade. Kao i sada za "Primorku Bar". Iz DPS-a su nas početkom 90-ih ubjeđivali da "ratom za mir" štite interese Crne Gore. Oni su "štitili" interese i za sobom ostavili sramotu, spaljene kuće i izgubljene živote. "Štitili" su interese i onda kada su deportovali nedužne ljude. Pa je došao i čuveni tranzit cigareta, i tu su oni "štiteći" interese građana sebe enormno obogatili. A onda su odlučili da privatizuju najbolje i najvrednije privredne subjekte po već uigranom scenariju - Crna Gora gubi, građani se pljačkaju, a oni se bogate. Je li potrebno uopšte i spominjati drugog čovjeka DPS-a, vašeg Svetozara Marovića? Sjećate li se kako je on „štitio“ državne interese, dok ste se usiljeno smijali njegovim „filozofskim“ govorima na predizbornim skupovima DPS-a?", rekao je Konatar.

Potpredsjednik GP URA ističe da smo danas došli do "Primorke Bar" poslije godina u kojima se DPS klela u Marovića i "štitila" državne interese rasprodajom najvrednijih državnih resursa, ostavivši ljude bez posla zatvaranjem fabrika, dok se šef Đukanović sa sebi najodanijim ljudima enormno obogatio.

"I sada iz nepotpisanog saopštenja čitamo već poznatu priču: „štitili smo interese Crne Gore“, i opet su te njihove interese građani platili sa 4 miliona eura! Gospodo iz DPS-a, Crna Gora bi danas bila slobodnija, pravednija i bogatija samo da vi niste „štitili“ državne interese. Crna Gora će vas preživjeti i vrlo brzo će biti slobodna, a budućim generacijama ostavljamo opomenu da nikada više ne dozvole da neko „štiti“ građane kao što ste to vi radili prošlih 27 godina, zaključuje Konatar.

Preporučujemo za Vas