Đukanović: Demokrate neka polože račun koji su ih kriminalci finansirali u Budvi

"Neka polože račune da su te koji su ih finansirali pokušali da spasu od odlaska u Spuž, jer su u međuvremenu sa tim dosijeima morali da odu u zatvor na izdržavanje kazne"
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Milo Đukanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 21.04.2017. 09:59h

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović pozvao je sinoć u Herceg Novom Demokratsku Crnu Goru na čijem je čelu Aleksa Bečić da javno saopšte koji su ih osuđeni kriminalci finansirali na lokalnim izborima u Budvi.

Đukanović je oponentima poručio da bi bilo najbolje da ućute.

"Ućutite jer tada ste pametniji. Ovo što pričate je do te mjere nevjerodostojno da ponižava intelekt svakog čovjeka. Treba zaista biti bez zere obraza kao Demokrate pa kazati za sebe mi smo alternativa kriminalu", rekao je Đukanović i tako alidirao na slogan Demokrata "Ili kriminalci ili ljudi".

"Po kom sloganu bi oni trebalo da budu ljudi, a mi kriminalci. Moje podsjećanje biti kratko i direktno: Neka polože račun koji su ih kriminalci finansirali u Budvi. A ja znam i nije jedan. Neka polože račune da su te koji su ih finansirali pokušali da spasu od odlaska u Spuž, jer su u međuvremenumorali da odu na izdržavanje kazne. Neka nam, takođe, ispričaju kakav su problem imali sa tim istim koji su ih finansirali nakon što su donijeli odluku o moratorijumu po DUP-u Budva Centar, a gdje su ti koji su ih finansirali planirali da grade palate za prodaju" rekao je Đukanović.

Predsjednik DPS-a je poručio i građanskoj listi "Izbor" da bi bilo dobro i da oni ućute, nazivajući ih tobožnjim koalicionim partnerima.

"Oni se kao prisjećaju devedesetih a dobro znaju da tada nije mogla odlučivati Demokratska partija socijalista, kao ni Crna Gora, a posebno nije mogao odlučivati premijer Crne Gore. Znamo da je tada odlučivala Vojska Jugoslavije kojoj je bila vrhovna komanda u Beogradu i znamo da je ona stvarala atmosferu rata između Crne Gore i Hrvatske. Mi smo od devedeste obnovili državu. Mi smo obnovili kuću, mi smo obnovili istoriju, ono što su čekale generacije u Crnoj Gori vjekovima. Mi smo sačuvali mir i sačuvali narod od bombardovanaja. Mi smo ovu državu uveli u NATO i otvorili 26 poglavlja o pristupanju Evropskoj uniji. Mi smo ovu zemlju razvili do nivoa najrazvijenije države i ekonomije na Balkanu. To je naša legitimacija, a neka kažu šta je njihova. Šta ste vi radili. Mislim da je u pitanju najobičnija politička neozbiljnost, nedgovornost, inantilnost", poručio je Đukanović.

Bonus video: