Crnogorska: Definisati privredne zone u Herceg Novom

"Ne može ni u kom scenariju u kojem se želi unaprijediti turistička privreda, da u najužem centru Herceg Novog bude sedam banaka, a niti jedna prava suvenirnica”, ističe Kovačević
56 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Kovačević, Foto: Crnogorska
Jovan Kovačević, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 20.04.2017. 13:32h

Crnogorska će raditi na podsticanju razvoja preduzetništva komplementarnog sa turizmom, nastojaće da sve biznis barijere svede na minimum i da podstakne razvoj malog i srednjeg privatnog preduzetništva koje mora biti osnov razvoja zdrave ekonomije u Herceg Novom.

“Ono što mogu obećati kao prvu stvar za koju ćemo se mi iz Crnogorske zalagati kada budemo dio donosilaca odluka u Herceg Novom, je insistiranje na adekvatnoj i logičnoj definisanosti privrednih zona u gradu. Lokalna samouprava mora konačno da definiše koji dio grada je za koju privrednu djelatnost, a to se rješava strateškim dokumentom koji je u nadležnosti opštinske uprave i čije donošenje i usvajanje se iz ne znam kojih razloga odlaže”, navodi kandidat Crnogorske za odbornika Jovan Kovačević Joha.

“Mi iz Crnogorske smatramo da se opštinskom odlukom mora definisati i regulisati da ako je Igalo prepoznato u svim planskim dokumentima kao zona visoko kvalitetnog lječilišnog turizma, onda se i privreda u toj zoni mora uskladiti adekvatno tome, a ne nikako od Igala praviti vašarište. Takođe ne može ni u kom scenariju u kojem se želi unaprijediti turistička privreda, da u najužem centru Herceg Novog bude sedam banaka, a niti jedna prava suvenirnica”, ističe Kovačević i poziva građane da na lokalnim izborima 7.maja daju glas Crnogorskoj.

Bonus video: