Barski SDP: Slučaj "Primorka" otvorio "Pandorinu kutiju"

Vojvodić je dodao da su ovdje trebali dokazi “kao i za mnogo drugih „kutija“ uzduž i poprijeko Crnom Gorom”, koji su postojali “i tada, kao i danas, no, očigledno, bili su u mraku po raznim ladicima”. Prema istim navodima, “bilo je prečeg posla”, odnosno da se zametne trag “mahinacijama i privatizacijom od Janka do Marka i od Kurte do Murte“
147 pregleda 4 komentar(a)
dragan Vojvodić, Foto: SDP
dragan Vojvodić, Foto: SDP
Ažurirano: 20.04.2017. 12:45h

Povodom serije hapšenja u slučaju “Primorka”, iz barskog SDP su danas saopštili da je bilo samo pitanje dana “kada će biti otvorena Pandorina kutija” u vezi sa bivšom barskom prehrambenom industrijom, uz ocjenu da je to nažalost “samo jedna od otvorenih barskih kutija”.

U saopštenju koje je potpisao predsjednik barskog odbora partije Dragan Vojvodić, navodi se da SDP Bara pruža podršku bivšim radnicima „Primorke“ i lično gospodinu (Dževdetu) Begziću “iako im ona u ovom trenutku moguće i ne znači mnogo”.

"Sigurno je jedno-ovim saopštenjem ne tražimo nijedan glas od tih radnika, sve i da su izbori koliko je sjutra. Na njihovoj, i ne samo njihovoj muci, ne treba nam nijedan glas.No, moramo navesti da je još poslanik Raško Konjević upozoravao što se može desiti sa „Primorkom“ i da će date garancije pasti na teret Države i ovoga naroda. Da li je to neko tada primio k znanju? Ne, nije niko. Čak ni oni kojima je to po „službenoj dužnosti“ moralo ući u uši! Evo, sada ulazi. Doduše, sporo, ali ipak. Ne može se stići na sve strane. Baš nešto stislo, kao gladna godina", piše Vojvodić.

On je dodao da su ovdje trebali dokazi “kao i za mnogo drugih „kutija“ uzduž i poprijeko Crnom Gorom”, koji su postojali “i tada, kao i danas, no, očigledno, bili su u mraku po raznim ladicima”. Prema istim navodima, “bilo je prečeg posla”, odnosno da se zametne trag “mahinacijama i privatizacijom od Janka do Marka i od Kurte do Murte“.

Vojvodić je pitao i da li će ubuduće sudbina Države, nadležnih organa i ovoga naroda samo biti “otvaranje kutija“, napominjući da njih u Baru “ima podosta, od „Rumijatrans “ do „Bar-Bilja“.

"Posebna priča su turistički kompleksi -od „Korala“, „Južnog mora“, „Biserne obale“ u Čanju do Inex-a “Zlatne obale“ u Sutomoru, sve zlato do zlata i biser do bisera. I ovo pitanje će se morati otvoriti kad-tad. Da li je privatizovanje ovih i drugih preduzeća i turističkih kapaciteta, bilo samo sticanje preko noći ogromnog kapitala u nepokretnostima, bez da se uposli veći broj radnika i unaprijedi poslovanje?- Epilog je poznat. Stari su rekli:“Bože me sačuvaj od stare ..... ( riječ nije za javnost ) i novoga tobolca“ zaključio je Vojvodić.

Bonus video: