Voze se službeno i oni koji bojkotuju

Službene automobile ne voze SNP i URA koji još nemaju poslaničke klubove, kao ni Demokrate koji su ih se odrekli
53 pregleda 53 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Skupština Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.04.2017. 06:39h

Poslanički klubovi Demokratskog fronta, Demosa i SDP-a koriste službene automobile Skupštine iako bojkotuju rad parlamenta.

Pored ove tri partije, parlament bojkotuju i SNP, Demokratska Crna Gora i URA, ali te partije ne koriste skupštinske automobile.

URA, koja ima dva poslanika, i SNP sa tri predstavnika, još uvijek nisu formirale poslaničke klubove, te stoga još uvijek nemaju pravo na službene automobile koji sljeduju klubove, dok su se Demokrate Alekse Bečića odrekle službenih automobila.

Klub Demokratskog fronta, u prva tri mjeseca godine za gorivo je potrošio 168 eura, saopšteno je “Vijestima” iz Skupštine u odgovorima na pitanje koji poslanički klubovi koriste službene automobile i koliko su novca potrošili za gorivo.

Poslanički klub SDP-a za do aprila je za gorivo 207 eura, dok su poslanici Demosa u tom periodu potrošili 355 eura. Poslanički klub Demokratske partije socijalista je u toku januara, februara i marta za gorivo napravio trošak od 126 eura, dok su je klub Socijaldemokrata koja ima dva poslanika i Liberalne partije koja ima jednog predstavnika za ova tri mjeseca potrošio je 41 euro za gorivo.

Najveći trošak za gorivo u ova tri mjeseca napravio je poslanički klub manjinskih partija. Dva poslanika Bošnjačke stranke, jedan iz koalicije Albanci odlučno i jedan iz Hrvatske građanske inicijative za tri mjeseca su potrošili 359 eura na gorivo. Za plate poslanika koji bojkotuju rad parlamenta u martu je iz budžeta izdvojeno 58.825 eura.

Poslanici DF-a, njih 18, u martu su za plate dobili 27.205 eura, dok je sedam poslanica Demokrata u martu zaradilo ukupno 12.057 eura.

Četri poslanika Demosa u martu su od parlamenta dobili 5.837 eura, dok su poslanici partije Ranka Krivokapića, takođe njih četvoro, za plate dobili 5.789 eura. Plate poslanika SNP-a parlament su koštale 4.770 eura, dok su dva poslanika URA zaradili 3.167 eura.

Bonus video: