URA: Nikšić od 2011. napustilo preko 3.100 stanovnika

Šućur navodi da je velikoj većini građana “više nego jasno da ova nesposobna vlast ne može zaustaviti posrtanje"...
53 pregleda 0 komentar(a)
Goran Šućur, Foto: URA
Goran Šućur, Foto: URA
Ažurirano: 15.04.2017. 14:23h

Najnovija statistika Monstata po kojoj je, od 2011. godine do danas, Nikšić napustilo preko 3.100 stanovnika, najbolje dokazuje tvrdnje da naš grad dramatično klizi u propast, istakao je funkcioner nikšićkog odbora pokreta URA Goran Šućur.

“Takav odliv stanovništva bi svakoj normalnoj vlasti bio signal za uzbunu. Međutim, sadašnja nelegitimna vlast to sve posmatra nijemo, pa time šalje poruku – da je mnogo bolje da nas ima manje, jer će, na takav način, njima biti lakše da izađu na kraj sa velikim nezadovoljstvo građana Nikšića”, istakao je Šućur.

On ukazuje na zabrinjavajući stepen apatije građana Nikšića, koju je uzrokovalo “neodgovorno trodecenijsko upravljanje, Demokratske partije socijalista (DPS)”.

“Umjesto da preduzmu mjere koje bi donijele nova radna mjesta, kulturne sadržaje i proizvodne hale, ovoj vlasti je na prvom mjestu održavanje glomaznog administrativnog aparata, nekoliko puta većeg od standarda Evropske unije (EU), a sve na grbaču građana Nikšića. Za ovu vlast, razvojni projekti su španska sela”, istakao je Šućur.

On navodi da je velikoj većini građana “više nego jasno da ova nesposobna vlast ne može zaustaviti posrtanje, u prilog čemu govori činjenica da je izlaznost na posljednjim “sjevernokorejskim” izborima, pored svih pritisaka, ucjena i prijetnji – bila jedva oko 30%, dok su poseban demokratski šamar predstavljali onih 11% nevažećih listića”.

“Pokret URA će, u narednom periodu, predstaviti čitav niz mjera koje će biti temelj promjena u Nikšiću i Crnoj Gori, a koje će najbolje pokazati – koliko je pogrešnih koraka napravljeno, u protekle tri decenije. Onih koraka koji su opustošili sjever Crne Gore, a našem Nikšiću zadali udarac od kojeg će se oporaviti tek onda kada ovi nesposobnjakovići odu u političku istoriju. Doduše, neke od njih već čekaju spuške odaje, gdje se već nalazi zavidan broj njihovih partijskih drugara”, zaključio je Šućur.

Bonus video: