Demos: Herceg Novi nespreman za turističku sezonu

Posebno treba naglasiti stanje rivijere od Kumbora do Kamenara, gdje radovi na kanalizacionom kolektoru još nisu završeni
90 pregleda 24 komentar(a)
Demos Herceg Novi, Foto: Demos
Demos Herceg Novi, Foto: Demos
Ažurirano: 15.04.2017. 11:37h

Novljani kao i gosti Novog, kojih je sve više ovih dana, svjedoci su potpune nespremnosti grada za predstojeću turističku sezonu, navodi se u saopštenju Demosa uoči izbora u Herceg Novom.

"Infrastruktura se nalazi u stanju potpunog kolapsa. Šetalište Pet Danica, koje je bez sumnje najvredniji resurs Herceg Novog, nalazi se u katastrofalnom stanju. Lokalna uprava nije sposobna dvije godine da završi započete radove na šetalištu u Igalu na dionici dugoj 400 metara, a, prema njihovom priznanju, radovi bi trebalo da budu nastavljeni tek na jesen, iako je finasijska konstrukcija davno zaokružena", smatraju iz te stranke.

Kako dodaju, posebno treba naglasiti stanje rivijere od Kumbora do Kamenara, gdje radovi na kanalizacionom kolektoru još nisu završeni, uz nadu da se radovi neće odvijati u samom špicu turističke sezone.

"Potpuno je neshvatljivo da međunarodni magistralni put koji prolazi kroz Herceg Novi izgleda kao put kroz palanku, a ne kao što bi trebalo. Taj prvi utisak turista koji ulaze u Herceg Novi i Crnu Goru iz Evropske unije prava je slika dosadašnje vlasti. Naravno da je ovo poslednje nadležnost Direkcije za saobraćaj, ali Demos, kao ozbiljan faktor u budućoj lokalnoj upravi, učiniće sve da se ovaj višedecenijski problem riješi", saopštili su.

Demos je, stoga, građane Herceg Novog pozvao da na predstojećim izborima podrže listu Demos - Pravo na budućnost za Herceg Novi, smatrajući da grad zaslužuje upravu koja će se ponašati odgovorno i raditi za dobro svih građana.

Bonus video: