Dvije sjednice parlamenta: O Tuzima nakon premijerskog sata

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović nedavno je izjavio da je u ovom trenutku za Tuzi i Golubovce najbolje da ostanu u sastavu glavnog grada, jer bi tako imale benefite i naslanjale se na gradski budžet
66 pregleda 4 komentar(a)
Duško Marković, premijerski sat, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, premijerski sat, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 14.04.2017. 11:14h

Sjednica parlamenta posvećena premijerskom satu zakazana je za 26. mart, dok će dan kasnije poslanici raspravljati o izmjenama zakona kojima bi Tuzi trebalo da dobiju status punopravne opštine. Opozicija neće prisustvovati tim sjednicama zbog bojkota rada parlamenta koji traje od oktobarskih izbora.

Marković će u parlamentu po drugi put odgovarati kao premijer, dok na toj sjednici nije predviđeno postavljanje poslaničkih pitanja ministrima.

Skupština Crne Gore će 27. aprila, između ostalog, raspravljati o izmjenama zakona o teritorijalnoj organizaciji i o glavnom gradu, prema kojima bi Tuzi 1. septembra 2018. godine stekli status Opštine bez raspisivanja referenduma, dok bi Golubovci nastavili da funkcionišu kao opština u okviru glavnog grada.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović nedavno je izjavio da je u ovom trenutku za Tuzi i Golubovce najbolje da ostanu u sastavu glavnog grada, jer bi tako imale benefite i naslanjale se na gradski budžet.

Poslanici vladajuće koalicije će na sjednici 27. aprila raspravljati i o izmjenama zakona o elektronskoj identifikaciji i elektronskom potpisu kao i dopunama Zakona o manjinskim pravima i slobodama.

Glasaće se i o izmjenama Zakona o slobodnom pristupu informacijama, dopunama Zakona o osnovama obavještajno bezbjednosnog sektora Crne Gore, kao i izvještajima Sudskog savjeta, ombudsmana i Agencije za sprečavanje korupcije.

Bonus video: