Popović-Moškov izabrana za potpredsjednicu opštine Kotor

Opštinskim budžetom, u čijoj je pripremi aktivno učestvovala Popović - Moškov, napravljen je veliki iskorak u odnosu na dosadašnju praksu, pa su izdaci za kulturu planirani na 4% budžeta, dok su izdvajanja za nevladine organizacije porasla na 1%
50 pregleda 6 komentar(a)
Ljiljana Popović-Moškov
Ljiljana Popović-Moškov
Ažurirano: 13.04.2017. 12:33h

Na jučerašnjoj 5. sjednici kotorske Skupštine, za potpredsjednicu Opštine izabrana je Ljiljana Popović - Moškov, diplomirana ekonomistkinja i predsjednica kotorskog odbora Građanskog pokreta URA.

Novoizabrana potpredsjednica je, nakon izbora i primjljenih čestitki, kratko prokomentarisala svoj izbor.

„Hvala svima na ukazanom povjerenju i podršci. Sada nastavljamo sa radom, čeka nas ogroman posao“, kazala je Popović - Moškov.

Opštinskim budžetom, u čijoj je pripremi aktivno učestvovala Popović - Moškov, napravljen je veliki iskorak u odnosu na dosadašnju praksu, pa su izdaci za kulturu planirani na 4% budžeta, dok su izdvajanja za nevladine organizacije porasla na 1%.

Na čelo Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti imenovana je predstavnica pokreta URA g-đa Jelena Vukasović (u svojstvu vd), koja je Skupštini dostavila prve materijale na raspravu i usvajanje.

Tako su, na jučerašnjoj sjednici, izglasani značajni dokumenti poput Programa rada Direkcije za izgradnju Kotora i Program uređenja prostora za 2017. godinu, kao i Program kulturnih manifestacija.

Na istoj sjednici Skupštine Opštine nastavljeno je razvlašćivanje kadrova DPS-a, pa su razriješeni svi dosadašnji članovi Upravnih odbora i Savjeta javnih službi i ustanova, a imenovani novi članovi tih tijela.

Bonus video: