Danilović: Demos će na izborima u Herceg Novom nastupiti samostalno

On je kazao da nije važno kakav rezultat Demos očekuje na izborima u Herceg Novom
113 pregleda 29 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.04.2017. 11:38h

Demos će na izborima u Herceg Novom nastupiti samostalno, saopštio je funkcioner te partije, Goran Danilović, ocjenjujući da je opozicija trebalo da bojkotuje sve izbore dok Vlada ne prihvati zahtjev za održavanjem vanrednih parlamentarnih.

Danilović je ukazao da su on i lider Demosa, Miodrag Lekić više puta u poslednjih mjeseci govorili da opozicija treba da sagleda da li postoje uslovi za održavanja bilo kojih pa i lokalnih izbora u Herceg Novom.

“Do poslednjeg dana, do dana kada se predaju liste, očekivali smo da sjednemo i da se dogovorimo, jasno smo pozivali na taj dogovor. On je izostao i Demos će na lokalnim izborima u Herceg Novom nastupiti samostalno”, rekao je Danilović agenciji MINA.

Kako je kazao, kolege iz drugih opozicionih stanaka smatraju da postoje uslovi za takmičenje u Herceg Novom.

“Takmičiće se i Demos zbog toga što smo obećali biračima i što imamo dovoljno snage da uđemo u tu utakmicu, ali smo dužni da ponovimo zabrinutost zbog toga što nam se čini da opozicione stranke nijesu na adekvatan način sagledale možda i obavezu da sve izbore, dok ne dobijemo ono što tražimo od Vlade na državnom nivou, bojkotujemo”, naglasio je Danilović.

On je kazao da u Demosu nijesu mogli uraditi više od onoga što su činili.

“Pozivali smo i upozoravali. Ne želimo bilo koga da korimo, da se svađamo, dokazaće najskoriji i budući dani da li smo bili u pravu”, rekao je Danilović.

On je kazao da nije važno kakav rezultat Demos očekuje na izborima u Herceg Novom.

“Sasvim izvjesno ulazimo u izbornu utakmicu, želimo da doprinesmo pobjedi opozicije i učinićemo sve da tako bude, ali nadamo se da ćemo svaki sledeći put imati međusobno više dogovora i da nećemo dopuštati tako važne strateške odluke nekoj vrsti ambicije pojedinih političkih partija da se takmiče čak i u neregularnim uslovima”, naglasio je Danilović.

On je ocijenio da bi bojkot svih lokalnih izbora bila najbolja vrsta političke dosljednosti.

“Smatramo, ne bojkota radi, nego zato što ne postoje uslovi, sve do postizanja dogovora sa Vladom, da bi bilo nužno da bojkotujemo sve izborne procese na bilo kom nivou, odgovarali nam ili ne”, kazao je Danilović.

On je rekao da u Demosu nijesu željeli budu, bez obzira na principijelnost i zalaganje, optuženi da imaju izgovore i da neće da doprinesu pobjedi opozicije na izborima u Herceg Novom.

“Mi ćemo to uraditi, ali je izostao krupan i važan dogovor opozicije da ne učestvujemo ni u jednom izbornom procesu dok se ne postigne dogovor sa vladajućom većinom”, rekao je Danilović.

Bonus video: