Radonjić: Izgradnja kolektora spašava a ne ugrožava Zetu, graditi malo bliže gradu

Slavko Vukčević (SNP) je kazao da će kolektor biti još jedan zagađivač koji će nepovoljno uticati na životnu sredinu u Gornjoj Zeti, te da niko od građana Zete nema mogućnost priključenja na to postrojenje
282 pregleda 3 komentar(a)
Golubovci, Foto: Luka Zeković
Golubovci, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.04.2017. 15:08h

Predsjednik gradske opštine Golubovci Dušan Radonjić ocijenio je da izgradnja kolektora spašava a ne ugrožava Zetu, mada bi volio da je lokacija gdje će se graditi „malo više ka gradu“.

Radonjić je tokom rasprave o Programu rada Skupštine gradske opštine Golubovci za 2017.godinu, kazao da „svi treba da budemo za kolektor i da molimo Glavni grad da što prije krene u tu priču“.

Predstavnici opozicije su negodovali, navodeći da Zeta od izgradnje kolektora neće imati koristi.

Slavko Vukčević (SNP) je kazao da će kolektor biti još jedan zagađivač koji će nepovoljno uticati na životnu sredinu u Gornjoj Zeti, te da niko od građana Zete nema mogućnost priključenja na to postrojenje.

„Neko iz Glavnog grada, ko je godinama težio da sve što ne vrijedi ...izmjesti na samu granicu Zete, je kroz razgraničenje zemljišta (Glavnog grada i KAP-a), definisao da to nama pripada. Naši su problemi, a građani ne moraju da znaju ništa o tome..“, kazao je Vukčević.

On je zamjerio što u program rada Skupštine nije uvršeno nekoliko tema koje je predložio, među kojima su stanje životne sredine u Zeti sa posebnim osvrtom na Gornju Zetu gdje se nalazi KAP i asfaltne baze, betonjerske i drobilična postrojenja i javni prevoz putnika.

Miroslav Brajović (DF) je ocijenio da kolektor polako, ali sigurno ulazi na našu teritoriju ,a Zećani ćute.

Njegov partijski kolega Aleksandar Kojičić je kazao da se godinama donosi gotovo isti Program rada, u kojem ima vrlo malo tema koje ih interesuju.

„Tako će se nastaviti u nedogled. Evo 10 godina vrtimo iste stvari,uz malo napretka, koji bi donijelo i samo vrijeme, da i mi nismo ovdje“, kazao je Kojičić.

Mihailo Asanović (DF) je pitao zašto se kolektor ne pravi na drugom mjestu ili na Lješanskoj strani.

„Ubjeđujete me da je to dobro za nas, a nećemo biti povezani na tu kanalizacionu mrežu“, kazao je on.

Program rada usvojili su odbornici DPS-a, a SNP je bio protiv. Odobrnici DF-a su sjednicu napustili tokom rasprave.

Tokom rasprave o raspodjeli sredstava NVO u prethodnoj godini, Srđan Raičević (SNP) je kazao da bi NVO kojima je dodijeljen novac, trebalo da dostave izvještaje, kojima dokazuju da su sredstva potrošili na adekvatan način. On je zamjerio što u sastavu komisije, koja je odlučivala o raspodjeli sredstava za NVO, nije bilo predstavnika opozicije.

„Vjerujem u izvještaj komisije...ali smatram da ubuduće treba da imamo više kredibiliteta, i političkog i ljudskog, da u tim komisijama nađe prostora još neko“, kazao je on.

G0 je prošle godine podijelila 8.500 eura za 10 NVO, od kojih je jedna odustala od projekta i vratila dobijeni novac.

Brajoviću: Radonjiću slomili vrat oni koje je uhljebio

Brajović je kazao Radonjiću, koji je i predsjednik Odbora direktora Željezničkog prevoza „da su mu slomili vrat, oni koje je uhljebio u toj firmi“, navodeći da Radonjić nije kriv za stanje u željezničkom soabraćaju.

„Vi me branite iz razloga jer znate sve što sam radio i što sam vas molio da mi vi pomognete kako bismo...pomogli toj kompaniji da stane na 'zelenu granu'.Znate da nismo uspjeli u zajedičkom poduhvatu, koji će koštati željezničko preduzeće preko milion eura“,kazao je Radonjić.

On je kazao da je prije njegovog dolaska minus iznosio 3, 6 miliona i da se za prvu godinu njegovog mandata minus smanjio za preko dva miliona.

„Ove godine smo završili sa 53.000 eura gubitka...Jeste li dobili svaku platu? Jesu li vozna sredstva do prije tri mjeseca bila sva kako treba“, kazao je on.

DF pozvao Radonjića da objasni zašto ne želi samostalu opštinu

Aleksandar Kojičić (DF) je kazao da će ta partija zatražiti održavanje posebne sjednice na kojoj će se raspravljati o konusultativnom referendumu za samostalnu opštinu Golubovci. Tada će, kako je kazao, Radonjić moći da objasni zašto ne želi samostalnu opštinu.

„Što se vas tiče, vaše mjesto nije poljuljano iz velikih razloga pristupanja NATO paktu, zato što mi nemamo ni vojsku, ni tehniku, ali imamo ljude kao vas, koji gdje god ih pošaljete sve unište... Vi i vaše kolege ste ekonomska termonuklearna bomba“, kazao je Kojičić, obraćajući se Radonjiću.

Radonjić je odgovorio da mu na toj sjednici dostave dokaze , kojima će potkrijepiti da Zeta ima resurse da bude samostalna, navodeći da zna da te dokaze nemaju.

Bonus video: