Đeljošaj o izjavi Glušice: Nije slučajno da su na dan izbora Abazovića aktivirali priču o rječniku

"Ostatak rečnika “čuvam” i dalje bez stranica koje sam reciklirao, kako bi i materijalno demantovao one koji lažu i podmeću", rekao je Đeljošaj
183 pregleda 9 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Nik Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.04.2017. 10:13h

Zamjenik predsjednika Albanske alternative Nik Đeljošaj kazao je da je reciklirao stranice rječnika koje su vrijeđale njega, njegov narod, "pripadnike islamske vjeroispovjesti odnosno njihovog novog lidera."

On je reagovao na jučerašnju izjavu predsjednice Foruma žena URA Rajke Glušice. Ona je kazala da je "moguće da vam u sred Skupštine Crne gore spale rječnik nacionalnog jezika, a onda se paliteljima kao nagradu za dobro odrađen posao dodijele visoke državne funckije. Jasno nam je i zašto je moguće da vam najvećeg pjesnika slobode i otpora tiraniji proglase genocidnim"

"Mislio sam, da će samozapaljivi u najavi, određeno vrijeme se sadržati u mišju rupu. Drago mi je da se poslije povlačenja sramotnog rječnika, nijesu samozapalili na trgu, kako su najavili. Pošto je njihov rječnik tako sramotan doživio krah i dalje pokušavaju da nametnu neistine, da sam ja zapalio njihovo sramotno djelo. Ponoviću, reciklirao sam stranice rječnika kojim su vrijeđale mene, moj narod, pripadnike islamske vjeroispovjesti odnosno njihovog novog lidera", kazao je Đeljošaj.

On je rekao da ostatak rječnika čuva.

"Ostatak rečnika “čuvam” i dalje bez stranica koje sam reciklirao, kako bi i materijalno demantovao one koji lažu i podmeću. I samo još jedno, pošto je funkcionerka URA, navela da sam ja nagrađen jer sam spalio rječnik, želim je upoznati, da je mene nagradio moj narod između ostalog i zbog toga što sam odbranio čast i ugled od antialbanaca i nemoralnih nasrtaja preko rječnika, i preuzeću funkciju koju mi je dao moj narod na izborima, koje ću i dalje zaštiti od sličnih ovoj ekipi iz autorkog tima sramotnog rječnika. Znam da ste Vi navikli da budete nagrađivani za svavakva djela, pa mislite da i ostali funkcionišu po vašem moralnom kodu, da rade sve i svašta zarad nekog očekivanog poklona. I na kraju, zaista je bilo tužno i žalosno, gledati ekipu koja je pisala rječnik, koja je javno branila rječnik (Tatjanu Bečanović, Boženu Jelušić, Šerba Rastodera, Balšu Brkovića, Rajku Glušicu, možda ih ima još u URA) kako jednom rukom glasaju za Dritana Abazovića a u drugoj ruci drze sramni rječnik, na kojem su Dritana ponizili i vrijeđali i čak imali “hrabrosti” da prije izbora Abazovića ulaze ponovo u priču i brane svoje nedjelo zvano rječnik. Iskreno, žao mi je, ali mislim da nije slučajno bilo, da su na dan izbora Abazovića za predsjednika, aktivirale ponovo ovu priču, a sve na štetu Dritana", rekao je Đeljošaj

Bonus video: