Muhović: Ako ste mislili da ćete asimilirati Bošnjake u "crnogorske" Bošnjake, nećemo vam dati

"Volim Sarajevo, pa pobogu to je normalno, hoćete li da mi zabranite?! Bošnjačke vrijednosti nisu tuđe za mene, već svoje, živim za njih"
109 pregleda 32 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Privatna arhiva
Adnan Muhović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.04.2017. 15:29h

Gospodo iz Crnogorske stranke, i ja poštujem Crnu Goru i volim u razumnoj mjeri, moguće i ne manje od vas, međutim ja nisam etnički Crnogorac, već Bošnjak i voljeti Bosnu ne znači mrzjeti Crnu Goru, saopštio je danas Adnan Muhović, smijenjeni predsjednik Skupštine Opštine Petnjica i funkcioner vladajuće Bošnjačke strank.

On je reagovao povodom današnjeg saopštenja Crnogorske iz koje su poručili da Bošnjačka stranka treba da isključi Muhovića iz partije.

Muhović je ranije za Sandžak TV rekao da je za njega "Bosna država matičnog naroda, Sarajevo duhovni i kulturni centar", te da "prema Podgorici vrlo malo šta osjeća, a prema Cetinju ne osjeća ništa".

"Ako ste mislili da ćete asimilirati Bošnjake u "crnogorske" Bošnjake, nećemo vam dati. Mi smo Bošnjaci Crne Gore, a to je, znate, razlika, jer Crnogorci nemaju svoje Bošnjake. Volim Sarajevo, pa pobogu to je normalno, hoćete li da mi zabranite?! Bošnjačke vrijednosti nisu tuđe za mene, već svoje, živim za njih. Ako će vam biti lakše, glasao sam za suverenu Crnu Goru, i vise od toga, ali ne pada mi na pamet da se nekom pravdam za to. Nego, vidim da u vašem programu imate isušivanje Skadarskog jezera i pretvaranje u žitonosna polja, pa se posvetite tome. Pustite vi Bošnjake i Bošnjačku stranku. Ne volite vi vise Crnu Goru od nas!", poručio je Muhović.

Bonus video: