DPS Bar: Tendenciozni, maliciozni i obmanjujući komentar opozicije da smo "pobjegli"

Iz barskog DPS poručuju da ne bi pobjegli ni od mnogo jačih političkih protivnika i mnogo komplikovanijih tema
2 komentar(a)
SO Bar, Foto: Radomir Petrić
SO Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 07.04.2017. 14:36h

Tendenciozni, maliciozni i obmanjujući komentar odbornika iz redova opozicije da smo "pobjegli" sa jučerašnje sjednice lokalnog Parlamenta, možda je i suvišno i nepotrebno komentarisati, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Bar.

Opozicija u Skupštini opštine (SO) Bar juče se oglasila odmah nakon prekida XVII sjednice SO,​ zajedničkim saopštenjem za javnost u kojem navodi da je vladajuća koalicija "pobjegla sa zasjedanja SO Bar" zbog zahtjeva opozicije da se poštuju zakon i statut. Zasijedanje prekinuto zbog, za barske parlamentarne prilike neuobičajenog poteza predstavnika DPS. Naime, dok je sa skupštinske govornice šef odborničkog kluba Demokratskog fronta (DF) Dejan Đurović zahtijevao da se jasno odredi ko i kako od troje potpredsjednika Opštine može da mijenja predsjednika dr Zorana Srzentića koji je službeno odsutan u Turskoj, odbornici DPS podigli su se iz klupa i napustili salu.

"Naime, da bi se na nečije političke "prozivke" odgovaralo, taj neko ko ih upućuje, trebalo bi da ima bar malo političkog kredibiliteta, uspjeha i dostignuća iza sebe. Crnogorska opozicija više od pola godine bojkotuje državni Parlament, izbore u jednom gradu bojkotuje, a u drugom učestvuje u izbornoj trci. Čas hoće - čas neće da organizuju proteste protiv svega i svakoga... E, ta ista opozicija se pompezno iščuđava što su odbornici DPS-a, u znak protesta, protiv očite opstrukcije, napustili sjednicu barskog Parlamenta?!", navodi se u saopštenju DPS Bar.

Iz te partije poručuju da ne bi pobjegli ni od mnogo jačih političkih protivnika i mnogo komplikovanijih tema.

"Zar je izražavanje neslaganja rezervisano za opozicione odbornike? Naša je čvrsta odluka, da i ubuduće, kao i do sada, koristimo većinu koju imamo u lokalnom Parlamentu za nesmetano i regularno funkcionisanje i rad.Nebulozno insistiranje na ovlašćenju predsjednika Opštine za tačku Izvještaj o stanju uređenja prostora, nije predviđeno ni Zakonom, ni Statutom, ni Poslovnikom. O Izvještaju ima ovlašćenje nadležni organ lokalne uprave. Toliko o vašem poznavanju ovih akata. Insistiranje na ovom ovlašćenju za Izvještaj o stanju uređenja prostora, bilo je potpuno nepotrebno i do sada to nikada nije bila praksa za bilo koji materijal. Ovo je očigledno još jedan u nizu smišljenih načina destrukcije i ometanja rada svih organa države Crne Gore, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou", rekli su iz DPS Bar.

Poručuju opoziciji da bi im bolje bilo da umjesto, kako su rekli, ispraznih i populističkih priča uzmu učešća u donošenju i sprovođenju odluka od vitalnog značaja za "naš i vaš Bar i sve građane", a ne da po uzoru na njihove partijske kolege iz državnog Parlamenta, uzimaju dnevnice za nerad i opstrukciju.

"Vaš komentar da "odlazak sa sjednice, najavljuje i odlazak sa vlasti", oslikava vaše puste snove i nadanja sa kojima očigledno ulazite u kampanju za predstojeće lokalne izbore. Uzalud! Ako bi se vodili takvom logikom, kompletna crnogorska opozicija svojim načinom djelovanja davno je otišla u političku prošlost Crne Gore. Zato, osvijestite se, "saberite se", i pustite nas da radimo za dobro Crne Gore i našeg Bara", zaključuje se u saopštenju SO Bar.

Bonus video: