Vučinić: Nek Milačić pođe u zatvor, jer tamo danas idu čestiti momci

Vučinić je istakao da podržava Milaćića, „izuzetno hrabrog i odvažnog građanskog aktivistu koji je nebrojeno puta dokazao kako se treba boriti i pružiti otpor tiraniji“, kao i sve ostale mlade ljude slične njemu
73 pregleda 45 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Svetlana Mandić
Janko Vučinić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 07.04.2017. 14:36h

Predsjednik Radničke partije Janko Vučinić pružio je podršku Marku Milačiću i poručio mu da ne treba da plaća kaznu jer bi time priznao krivicu koja ne postoji.

„Zato neka ide u zatvor gdje režim umjesto kriminalaca i lopova iz samog vrha vlasti pritvara poštene i čestite momke kao što je Mihailo Čađenović i gdje je donedavno bio Nikola Bajčetić, koji su zatvoreni samo zbog svojih političkih opredeljenja i što su pružili otpor nasilju kao slobodni i hrabri ljudi“, navodi se u Vučinićevom saopštenju za javnost.

Vučinić je istakao da podržava Milaćića, „izuzetno hrabrog i odvažnog građanskog aktivistu koji je nebrojeno puta dokazao kako se treba boriti i pružiti otpor tiraniji“, kao i sve ostale mlade ljude slične njemu. Smatra da Milačiću nije slučajno stigao poziv od suda za služenje zatvorske kazne baš u trenucima kada režim namjerava da po svaku cijenu ugura Crnu Goru onamo gdje ona ne pripada i gdje crnogorski narod ne želi – u NATO alijansu.

„Zatvarati i hapsiti ljude bukvalno ispred kućnog praga samo zato što nemaju ličnu legitimaciju a uz to ih sva Crna Gora poznaje ,to se može dešavati samo u zemlji čuda. Milačić je ovih dana zajedno sa svim ostalim građanskim aktivistima bio posvećen pokretanju inicijative za referendum kao jedinog pravednog načina za donošenje ovakve važne i reklo bi se sudbonosne odluke kao što je pristupanje NATO savezu. U suprotnom bi se ionako složena politička situacija dovela do usijanja sa vrlo mogućim posledicama u vidu nemira i pobune naroda“, poručio je Vučinić.

Bonus video: