Bojović: Bečić pokušava da razbije Demokratski front u Pljevljima

"Poručujemo Aleksi Bečiću koji planira da Bojana Krvavca ili bilo koga drugog iz Demokratskog fronta, prevede u svoje redove, da će taj gest biti tretiran isključivo kao gest usmjeren na izazivanje tenzija i podjela unutar opozicije u susret lokalnim izborima"
102 pregleda 42 komentar(a)
Vladislav Bojović, Foto: Dnpcg.me
Vladislav Bojović, Foto: Dnpcg.me
Ažurirano: 07.04.2017. 10:56h

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske narodne partije Vladislav Bojović pozvao je svog dojučerašnjeg partijskog kolegu Bojana Krvavca da vrati odbornički mandat, nakon što je zajedno sa odbornikom Nove Nikolom Rovčaninom napustio Demokratski front.

Krvavac i Rovčanin su izjavili da će zadržati odborničke mandate i zajedno formirati novi odbornički klub u Skupštini Opštine Pljevlja.

"U trenutku kada se sprovodi brutalni progon Demokratskog fronta i njegovih lidera od strane režima, ali i u danu u kome je Demokratski front stavio tačku na farsu i dokazao režimsku montažu državnog udara, pobjegao je naš dojučerašnji kolega Bojan Krvavac. Kao predsjednik OO DNP-a i kao neko ko mu je, uz saglasnost vrha stranke, kao mladom čovjeku, nesebično ustupio svoj odbornički mandat 2014. godine, pozivam ga da mandat vrati Demokratskoj narodnoj partiji, umjesto što moju malenkost javno hvali i pruža mi podršku. Potpuno je neprihvatljivo da se on poziva na čast i moral, a da sa druge strane nešto što odlično zna da nije zaslužio, a to je odbornički mandat, nosi kao jedan vid kompenzacije političkom subjektu koji nije ni učestvovao na izborima. Nemamo dilemu da je Bojan Krvavac ovim činom pokušao da izbjegne unutarpartijsko suočavanje sa ocjenom njegovog rada u lokalnom parlamentu i van njega, svjestan da nije zaslužio da dobije podršku za novi odbornički mandat i da nije opravdao povjerenje koje smo mu, prije svega, zarad mladosti, dali", navodi Bojović u saopštenju dostavljenom "Vijestima".

On je pozvao Krvavca i Rovčanina da javno saopšte “kod koga su prije desetak dana išli na razgovor za neuspjeli pokušaj razbijanja Demokratskog fronta, mimo znanja stranačkih organa i iza leđa članovima, simpatizerima i glasačima DF-a".

"Zarad javnosti želim da saopštim da se ovdje radi o koordiniranoj akciji sa Aleksom Bečićem, koji je poslednjih nedelja više puta dolazio u Pljevlja i pravio sastanke sa našim bivšim kolegama i za uslugu razbijanja Demokratskog fronta u Pljevljima im nudio logistiku, mjesta predsjednika odbora i nosioca liste Demokrata. I dok se lideri DF-a nose sa montiranim procesima i brutalnim nasrtajima režima, bez ikakve solidarnosti opozicije, lider Demokrata je, kako vidimo, radio i radi sve da pokuša da razbije DF u Pljevljima. Stoga, za rasipanje opozicione energije u Pljevljima i na nivou države isključivu odgovornost će snositi, ne Bojan Krvavac, već Aleksa Bečić. Sada se jasno vidi ko forsira podjele i sukobe, a kome je ustinu stalo do pobjede nad ovim lopovskim režimom. Poručujemo Aleksi Bečiću koji planira da Bojana Krvavca ili bilo koga drugog iz Demokratskog fronta, prevede u svoje redove, da će taj gest biti tretiran isključivo kao gest usmjeren na izazivanje tenzija i podjela unutar opozicije u susret lokalnim izborima, kada bi trebalo da svu energiju usmjerimo na objedinjavanje opozicionih snaga i zajedničko djelovanje protiv aktuelne vlasti, koja je evidentno na kkoljenima u Pljevljima, i ne samo u Pljevljima”, ističe Bojović.

Navodi i da će uprkos svim udarima Demokratsku narodnu partiju i njenog lidera Milana Kneževića, nastaviti još odlučnije beskompromisnu borbu protiv "lopovskog režima", snažno se suprotstavljajući njegovoj "antisrpskoj politici" i nasilnom guranju Crne Gore u NATO pakt protivno većinskoj volji građana.

"Istovremeno ćemo, i u istom cilju, nastaviti da razobličavamo prevarne političke subjekte i projekte unutar opozicije koji pomažu opstanak aktuelne vlasti i nastavak njene pogubne politike", ističe Bojović.

Bonus video: