Crnogorska: Bošnjačka stranka da isključi Muhovića iz partije

Po riječima Crnogorske, nacional-šovinisti iz bilo kojeg etničkog korpusa imaju identičan cilj, a to je diskreditovanje temeljnih vrijednosti crnogorske države i crnogorskog naroda i afirmisanje tuđih etničkih vrijednosti
17 komentar(a)
Crnogorska
Crnogorska
Ažurirano: 07.04.2017. 08:26h

Najnovija izjava bivšeg predsjednika parlamenta opštine Petnjica i visokog funkcionera Bošnjačke stranke, Adnana Muhovića, kojom omalovažava i diskredituje državu Crnu Goru, objašnjavajući pritom da on njoj i ne pripada, nije ništa drugo do još jedan nacional-šovinistički ispad ovog čovjeka, navodi se u saopštenju Crnogorske.

"Za Crnogorsku je najmanji problem ovakvo ponašanje građanina Adnana Muhovića jer je uvijek bilo i biće neznavenih mrzitelja Crne Gore i svih njenih vrijednosti, ali je definitivno problematično ćutanje Bošnjačke stranke o ovakvim javnim istupima svoga funkcionera. Bošnjačka stranka je dio vlasti u Crnoj Gori i najmanje što mora da uradi u ovakvoj situaciji jeste da se odmah ogradi od ovakvih izjava svog visokog funkcionera i isključi ga iz svojih redova. To je potrebno uraditi jer javno djelovanje njihovog funkcionera duboko vrijeđa nacionalna osjećanja nas koji iznad svega volimo i poštujemo svoju državu Crnu Goru", saopšteno je iz te stranke.

Po riječima Crnogorske, nacional-šovinisti iz bilo kojeg etničkog korpusa imaju identičan cilj, a to je diskreditovanje temeljnih vrijednosti crnogorske države i crnogorskog naroda i afirmisanje tuđih etničkih vrijednosti.

"To upravo svojim izjavama radi Muhović i zato je neprihvatljivo ćutanje njegove stranke koja vrši dobar dio vlasti u zemlji koju Muhović, očigledno, doživljava tuđinskom. Mi iz Crnogorske insistiramo da Bošnjačka stranka, osim ograđivanja od izjave svog funkcionera, pruži i javno izvinjenje svim nacionalnim Crnogorcima i svim ostalim građanima koji vole i poštuju svoju jedinu domovinu Crnu Goru", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: