Rovčanin i Krvavac napustili Demokratski front

"Odluka za ovako radikalan potez leži u činjenici da sam izgubio povjerenje u rukovostdvo DF. Niz povučenih poteza koji se dešavaju u poslednje vrijeme navode me na zaključak da su Pljevlja bitna u momentima predizborne kampanje da bi se iste okoštale strukture zadržale još koji mandat na postojećim pozicijama Podgogorice"
69 pregleda 35 komentar(a)
Nikola Rovčanin, Bojan Krvavac
Nikola Rovčanin, Bojan Krvavac
Ažurirano: 06.04.2017. 12:52h

Dvojica odbornika DF Nikola Rovčanin (Nova) i Bojan Krvavac (DNP) napustili su Demokratski front i najavili da će formirati novi odbornički klub.

"Odluka za ovako radikalan potez leži u činjenici da sam izgubio povjerenje u rukovostdvo DF. Niz povučenih poteza koji se dešavaju u poslednje vrijeme navode me na zaključak da su Pljevlja bitna u momentima predizborne kampanje da bi se iste okoštale strukture zadržale još koji mandat na postojećim pozicijama Podgogorice. Kako drugačije objasniti poteze koji vuku čelnici DF-a kojima konstantno zatiru energiju mladih ljudi koji su bili nosioci apsolutno svake kampanje DF-a dok se i dalje ukazuje povjerenje decenijskim opozicionarima okoštalim penzionerskim strukutrama u opoziciji", poručio je Krvavac.

Obojica su najavili da će nastaviti opoziciono djelovanje.

"Prinuđen sam da vam se, nakon višemjesečne borbe na očuvanju stabilnosti i težnje za jačanjem Nove Srpske Demokratije u Pljevljima, javno obratim i iznesem svoje političke stavove. Mišljenja i razloge za nezadovoljstvo trenutnom politikom i personalnim rješenjima, nisam želio da iznosim prije okončanja Skupštine Nove Srpske Demokratije OO Pljevlja, koja je stavila pečat jednom političkom procesu", naveo je Rovčanin.

Rovčanin tvrdi da je podržao kandidaturu Milana Lekića za predsjednika Opštinskog odbora, ali ne i da bude kandidat za predsjednika opštine.

"Očekivao sam od gospodina Lekića da se u cilju jačanja stranke vodi mudrija politika i da će tu odgovornost i obavezu prepustiti nekom od mnogobrojnih političkih kadrova sa kojima raspolažemo. Moj politički stav koji ubjeđen sam dijeli dominantan dio glasča Demokratskog fronta, je da gospodin Lekić nema šansu. Zar i treći put treba da se uvjeravamo i dižemo lokalni DPS iz mrtvih negativnom selekcijom u opoziciji? Vodeći se iskustvima iz 2014. godine kada se u predvečerje lokalnih izbora desila podjela stranke, očekivao sam da se to pitanje riješi upravo sada. Time bi imali čistu političku situaciju i obezbjedili sigurnu pobjedu na lokalnim izborima. Moramo pogledati istini u oči i konstatovati da pljevaljski Odbor Nove Srpske Demokratije ima izuzetno loše odnose sa drugim opozicionim strankama. O tome govori između ostalog i bojkot Skupštine stranke od strane svih opozicionih subjekata mimo konstituenata DF-a. To nije dobro i moja je bila namjera da tu sardnju gradimo i dođemo do jedinstvenih rješenja", zaključio je Rovčanin.

On je takođe najavio da će još članova Nove napustiti taj politički subjekt u narednim danima.

Bonus video: