Novaković: Sezona je uvijek počinjala i uvjek se završavala u Čanju

Naglašavajući kako opština Bar mora više da učini ukoliko želi da se takmiči sa drugima na Crnogorskom primorju u privlačenju turista, Novaković je naglasio da Čanj nije zaslužio ovo što mu se sada dešava, naročito kada se radi o čistoći mjesta
154 pregleda 20 komentar(a)
Radomir Novaković Cakan, Foto: Biram Bar
Radomir Novaković Cakan, Foto: Biram Bar
Ažurirano: 27.04.2018. 10:28h

Sezona je u Baru uvek počinjala iz Čanja i tu se završavala. Zato i počinjemo svoje susrete i slušanje problema građana odavde, kazao je na konvenciji liste Biram Bar nosilac Radomir Novaković Cakan.

"Dužan sam da kažem istinu građanima Bara i građanima Čanja. Privrednik sam i znam kako se vodi firma, pa bih tako vodio i grad. Mi moramo postaviti prave ljude na prava mjesta. Moramo dati šansu mladim ljudima – koji će raditi 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. Zato toliko mladih i ima na našoj listi".

Naglašavajući kako opština Bar mora više da učini ukoliko želi da se takmiči sa drugima na Crnogorskom primorju u privlačenju turista, Novaković je naglasio da Čanj nije zaslužio ovo što mu se sada dešava, naročito kada se radi o čistoći mjesta.

Stevo Novaković iz Čanja, koji se nalazi na listi Radomir Novaković Cakan – Biram Bar, a sa tim su se saglasili i svi ostali prisutni, naglasio je da je najveći problem Čanja prepumpna crpna stanica za kanalizaciju kod Zeca. Taj problem muči turističku privredu već godinama a nikako da se riješi iako zahtjeva samo 15.000 evra. Osvrćući se na problem smeća rekao je da novo rukovodstvo opštine Bar mora razmisliti o cijeni komunalnog odvoza smeća u zavisnosti od djelatnosti.

Prisutni na tribini su posebno istakli problem koji je aktuelan tokom turističke sezone – nedostatak dežurnog doktora u Čanju.

"Prije 10 godina smo imali doktora – sada ga više nemamo. Poseban problem nastaje u ljetnjoj sezoni kada kola hitne pomoći zbog ogromnog saobraćaja na magistrali putuju jako dugo od Bara do Čanja. A problem je lako rješiv – mi imamo ordinaciju. Turistički radnici Čanja su spremni da omoguće i smještaj i prevoz za tog doktora. Turisti, a u Čanj dolaze posebno oni sa malom djecom, ne žele da zbog najmanje sitnice odlaze do Bara".

Tokom razgovora sa građanima koji je trajao više od sat vremena, iskristalisali su se i drugi problemi u Čanju – nestanak struje u Čanju II, proširenje puta na skretanju sa magistrale, nestanci vode tokom avgusta, neadekvatna rasvjeta na ulicama.

Zaključujući ovaj skup, Radomir Novaković Cakan je rekao: "Naš slogan može i da se proširi pa da glasi Biram Bar, a samim tim biram i Čanj. Zbog toga ne tražim od vas da glasate samo za mene. Glasajte za svog čovjeka na listi – Steva Novakovića. On će biti glas turističkih radnika i građana Čanja u skupštini grada Bara. 4 godine su dug period i može mnogo da se uradi ukoliko se svi potrudimo. Zato, ukoliko želimo napred, potrebne su nam nove ideje i bolja rješenja. Priliku za to imaćete 27. maja kada je potrebno da izadjete na izbore i glasate za listu Biram Bar.

Bonus video: