Đeljošaj radi sa Pribilovićevom

Đeljošaj će biti imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu javne uprave
51 pregleda 5 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Nik Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.04.2017. 05:43h

Funkcioner koalicije “Albanci odlučno” Nik Đeljošaj trebalo bi da bude imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu javne uprave, koje vodi Suzana Pribilović, saznaju “Vijesti”.

Funkcioner Albanske alternative bi na to mjesto mogao da bude imenovan na današnjoj sjednici Vlade a, prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, o njegovom unapređenju već je raspravljala vladina Komisija za kadrovska i administrativna pitanja. Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, Đeljošaj bi u ministarstvu trebalo da bude zadužen za praćenje sprovođenja zakona.

“Procijenjeno je da bi na taj način najbolje kontrolisao sprovođenje Zakona o lokalnoj samoupravi kojim će se Tuzima obezbijediti status punopravne opštine do septembra 2018. Projekat punopravne opštine je veoma važan za albansku koaliciju, jer je jedno od ključnih obećanja”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz albanske koalicije.

Đeljošaj će na mjesto državnog sekratara biti postavljen na osnovu koalicionog sporazuma Demokratske partije socijalista (DPS) i albanskih partija, prema kojem će Albancima pripasti određena mjesta u državnoj upravi i diplomatskim predstavništvima.

Do sada su na državne funkcije imenovani lider Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmed Zenka koji je izabran za ministra za zaštitu ljudskih i manjinskih prava, dok je funkcioner Force Genci Nimanbegu potpredsjednik Skupštine Crne Gore.

Đeljošaj je bio poslanik u prošlom sazivu Skupštine, a pominjan je i kao kandidat za direktora Uprave za dijasporu.

Mjesto za Đeljošaja otvoreno je nakon odluke Vlade da poveća broj državnih sekretara u Ministarstvu javne uprave, koje je do sada imalo pravo samo na jednog. Državni sekretar u Ministarstvu je Goran Jovetić. Vlada imenuje i razrešava državnog sekretara, na predlog ministra, bez javnog konkursa.

Bonus video: