Radunović: Koalicija DF i SNP logičan izbor za opozicione birače

Radunović je kazao da je najlakši i najefikasniji način da koncentrišete opozicione glasove zajednička opoziciona lista, ali da je i ranije saopštio da nije katastrofa ni ako opozicija izađe u nekoliko kolona
53 pregleda 35 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.04.2018. 12:17h

Koalicija Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partije (SNP), “Sve za moj grad” logičan je izbor za svakog opozicionog birača u Podgorici, kazao je nosilac liste Slaven Radunović.

On je kazao da na izborima očekuje da se potvrdi većinsko nezadovoljstvo građana dosadašnjom samoupravom, koje je manifestovano na poslednjim parlamentarnim, ali i prethodnim lokalnim izborima iz 2014. godine nakon kojih je, kako je kazao, DPS svojim čuvenim mahinacijama i prevarama uspjela da zadrži vlast u Podgorici.

"Građani znaju da može i mora bolje i mislim da će u skladu sa tim i glasati. Naša lista DF-SNP “Sve za moj grad!” garant je promjena na bolje", naveo je Radunović u intervjuu agenciji MINA.

On smatra da je veoma bitno da se opozicioni glasovi ne rasipaju kako bi pobjeda bila što ubjedljivija.

Radunović je kazao da je najlakši i najefikasniji način da koncentrišete opozicione glasove zajednička opoziciona lista, ali da je i ranije saopštio da nije katastrofa ni ako opozicija izađe u nekoliko kolona.

"Naravno, u kolonama koje se neće boriti za census i time rizikivati da se dio opozicionih glasova prelije režimu, nakon raspodjele mandata po Dontu", rekao je Radunović.

On je istakao da je, u mjeri u kojoj je mogućnost formiranja zajedničke opozicione liste u Podgorici zavisila od DF-a ona bila izvjesna, i da su u tom savezu bili spremni da urade mnogo toga da do nje dođe.

"Reakcija kolega iz Demokratske Crne Gore i pojedinih njima bliskih medija u pravcu otvaranja sukoba sa DF-om, govori da uzrok protivljenja zajedničkoj listi od Demokrata nije u vezi sa poslednjim događajima na političkoj sceni, već da oni nijesu željeli takvu mogućnost ni ranije", smatra Radunović.

On je rekao da se DF, kao odgovorna organizacija, okrenuo sabiranju opozicionih snaga i da je tako došlo do koalicije sa SNP-om.

Prema Radunovićevim riječima, logično je da opozicioni birači više vole jedinstvo nego heterogenost opozicije.

"U svakom slučaju, sada treba ono što su razlike u politikama opozicionih struktura reflektovati prema apstinentima, koji nemaju svi iste afinitete i tako raznolikost opozicione ponude učiniti prednošću, a ne manom", ocijenio je Radunović.

On je kazao da su DF i SNP vrlo stabilne političke organizacije u Podgorici i da su sposobni da poprave sopstveni rezultat sa poslednjih parlamentarnih izbora.

"Uz jaku kampanju i sa izuzetno kvalitetnim programom, ne sumnjam da ćemo u tome uspjeti i tako ključno doprinijeti pobjedi opozicije. Koalicija DF i SNP obezbjeđuje maksimalan sinergetski efekat i logičan je izbor za svakog opozicionog birača koji ne želi da razmišlja o sudbini svog glasa", rekao je Radunović.

Na pitanje smatra li da se rezultat predsjedničkih može reflektovati na ishod izbora u Podgorici, Radunović je odgvorio da će imati određenog uticaja, ali ne ključnog.

"Lokalni izbori su uvijek posebna priča. To je najvidljivije kada se dešavaju istoga dana sa parlamentarnim ili predsjedničkim izborima, pa se desi da su u istom mjestu vrlo različiti rezultati lokalne i one druge liste iste političke organizacije", kazao je Radunović.

On je ocijenio da se lokalni izbori više tiču građana Podgorice nego predsjednički pa je za očekivati da veći broj njih iskoristi svoje pravo glasa nego 15.aprila.

"A to znači pobjedu opozicije u Glavnom gradu", smatra Radunović.

On je najavio da će koalicija predajom liste, zvanično početi sa kampanjom u kojoj žele da probude aktivan odnos pojedinca prema svom gradu.

"Ne samo za vrijeme izborne kampanje već i nakon pobjede na izborima, prilikom vođenja grada. Najveće bogatstvo Podgorice su njeni građani i najveću i najiskreniju pomoć u rešavanju svih problema možemo dobiti od njih", kazao je Radunović.

On je rekao da koalicija DF-a i SNP-a ima plan i spremna rešenja za sve tekuće probleme kao i za razvoj grada.

"Ali je uzajamnost u odnosu lokalne uprave i svakog građanina Podgorice ponaosob - neophodna. Važno je da dišemo istim plućima i učinimo sve za moj i tvoj grad", poručio je Radunović.

Bonus video: