Budva: Crnogorska dala kvorum za smjenu DPS direktora

Naime, vladajućoj koliciji je nedostajao je jedan odbornik, koji je najavio izostanak, pa je održavanje sjednice, omogućio odbornički klub Crnogorske. Odbornici DPS i SD su čekali ispred skupštinske sale, ali nakon što su na zasijedanje ušla tri odbornika Crnogorske, sjednica je mogla da počne
166 pregleda 33 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.04.2017. 13:38h

Glasovima vladajuće koalicije (DF, Demokrate, SDP, LP, URA, SNP, DEMOS) , kojoj je kvorum omogućila Crnogorska, smijenjeni su dosadašnji direktori Mediteranskog sportskog centra – MSC i Sportsko rekreativnog centra Bazen Budva – SRC Ivan Ivanović i Lazar Kuljače.

Odbornici Crnogorske prethodno su odbili poziv DPS da napuste zasijedanje, nakon čega su svi ostali u skupštinskoj sali. Protiv smjene direktora glasali su odbornici DPS, SD I Crnogorske.

Odbornici DPS su nakon glasanja napustili zasijedanje, dok su u sali ostali odbornici Crnogorske i SD, kada se na dnevnom redu našla odluka o imenovanju članova Savjeta .

Naime, vladajućoj koliciji je nedostajao je jedan odbornik, koji je najavio izostanak, pa je održavanje sjednice, omogućio odbornički klub Crnogorske. Odbornici DPS i SD su čekali ispred skupštinske sale, ali nakon što su na zasijedanje ušla tri odbornika Crnogorske, sjednica je mogla da počne.

Burna sjednica na kojoj se našla smjena direktora, kulminirala je nakon dvočasovne rasprave, kada je šef odborničkog kluba DPS Marko Vuković pozvao Crnogorsku da napuste skupštinsko zasijedanje i time ne daju legitimitet “pravnom nasilju”.

“ Gospodo iz Crnogorske očekivao sam da nećete dati legitimnitet”kazao je Vukjović nakon što je odbornički klub napustio sjednicu.

Prethodno je kazao da je riječ o čistom političkom obračunu , te najavio da će biti podnijete krivčne prijave.

“ Ovo je zloupotreba službenog položaja od strane predsjednika SO. Smjene direktora imaće sudski epilog ”, kazao je Vuković optužujući aktulene funkcionere opštinske vlasti da se službenim automobilima voze po susjednim državama.

Odbijajući da napuste sjednice, šefica odborničkog kluba Crnogorske Anđela Ivanović je kazala da se neće odazivati na poziv drugih stranaka , a posebno ne DPS- a, jer su oni Crnogorska.

“Nas su građani izabrali da budemo u Skupštini i tu konstruktivno pričamo o svim problemima, a ne da je napuštamo. Nećemo učestvovati u smjeni kadrova. DPS je to činio 30 godina, a nova vlast to radi pola godine. Ovdje je nastvaljen isti sistem vlasti, kao što je to bio za vrijeme DPS, Došlo je do smjene vlasti , ali ne i načina vlasti I ne može se govoriti o najavljivanoj depolitizaciji”, kazala je ona.

Predsjednik Crnogorske I odbornik Dragan Ivančević je naglasio da neće nikada dati legitimitet posebno ne pravnom nasilju, niti davati legitimitet urušavanju Skupštine.

“Mi nećemo biti dio nikakve opstrukcije. Dnevni red sjednice još je jedno urušavanje Skupštine opštine kao krovne institucije. Iz principijelnih razloga nijesmo za smjenu direktora. Ovdje smo jer nećemo dozvoliti paralisanje rada skupštine”, obrazložio je Ivančevići dodao da je očekivao da će na vanrednoj sjendici raspravljati o mnogo težim problemima sa kojima se suočava grad u susret sezoni.

A žuna rasprava započela je nakon što je u uvodnom izlaganju ,sekretar za društvene djelatnosti Đorđe Pribilović kazao je da osnovni razlog smjene direktora jer nijesu činili ono što ima je bila dužnost.

“Neplaćena potraživanja MSC su 410 hiljada eura. Od te sume imamo potraživanja od 260 hiljada eura od tri kluba koji su u julu prošle godine, izbrasani iz registra Uprave za mlade i sport”, naveo je on i dodao da su po nalogu Sekretarijata izvršene utuženja prema dužnicima i podnijete krivične prijave.

On je dodao da su ukupni prihodi SRC tokom minule godine bili svega 16 hiljada eura, što je dva odsto od ukupnih prihoda društva.

Odbacujući neistinitim navode sekretara Pribilovića,direktor MSC Ivan Ivanović je kazao da je još 2013. pokrenuo prinudnu naplatu 403 hiljade potraživanja, a da su soatal pokrivena dokumentima.

On je naglaiso da je savjesno i odgovorno obavljao svoj posao o čemu svjedoči I pozitivan bilans poslovanja, te da firma nikome ništa ne duguje.

“ Za 12 godina ukupno sam potrošio na službena putovanja 2.000 , a 600 eura za reprezentacije. Sve sma plaćao iz svoga džepa. Moji postupci na mjestu direktora, bili časni i ljudski. Nijeste željeli da čujete moju stranu pri

e, čak me niko nije pozvao na sjednicu , već sam jutros saznao.Zaboravili ste na predizborna obećanja i na priču o zdravoj demokratiji. Govorili ste da svako ko je savjesno obavljao posao , neće biti smijenjen. Mislite li i danas tako Lične interese ste stavili ispred interesa građana”, poručio je Ivanović.

Odbacio je optužbe o nedomaćinskom rukovođenju, director SRC Lazar Kuljača je kazao da Opština nikada nije u potpusnosti ispoštovala svoje finanijske obaveze, dav se krovna konstrukcija nalazi iou lošem stanju , ada je bazen bio limitiran za komercijalno iznajmljivanja.

Mijomir Pejović iz Demokrata je kazao da uprava Mediteranskog sportskog centra nije smjela u trenutku političke moći oca si sina Svetozara i Miloša Marovića da naplati potraživanja od Odbojkaškog kluba Budvanska rivijera.

“Zašto dug od 160 hiljada eura odbojkaškog kluba nijeste naplatili kada je Svetozar bio na vrhuncu političke moći, kada je u tom sportskom centru primao ljude, a njegov sin bio božanstvo u tome klubu”, naveo je Pejović dodajući da je bazen od iznajmljivanja dnevno zarađivao samo 50 eura.

Milija Sekulović ( DPS) rekao je da je nova gradskja vlast ostrašćena i revanšistički nastrojena, dok Milena Raičković (SD) je ocijenila je da je neophodno uozbiljiti rad parlamenta, jer je jasno Poslovnikom naznačeno šta se može naći na dnevnom redu , ako se sjednica zakazuje po hitnom postupku.

Šef kabineta gradonačelnika Zdravko Pavlović kazao je da je bilo neophodno da se zakaže sjednica po hitnom postupku, jer je funkcionisanje javnih preduzeća, kao i RTV Budva bilo dovedeno u pitanje.

Odbornici su imenovali Sava Gregovića i Draganu Tomović za članova Savjeta RTV Budva.

Bonus video: