Raičević: Nikšićka opozicija mora biti jedinstvena

Raičevuć navodi da će novim nastavnim planom i programom za srednje škole biti smanjen broj časova sociologije što teži njenom ukidanju, a nakon toga će, po njegovim riječima ista sudbina zadesiti i filosofiju, književnost
99 pregleda 8 komentar(a)
Vladan Raičević, Foto: Svetlana Mandić
Vladan Raičević, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 03.04.2017. 15:38h

Vladan Raičević iz nikšićkog Pokreta za promjene smatra da opozicija mora biti jedinstvena, čak i u slučaju nepovoljnog sudskog epiloga, koji se sprovodi protiv značajnog dijela opozicije.

“Ukoliko vrijedi da je prostor za manevar sužen, a borbena sredstva svedena tek na različite tonalitete ljudskog glasa, manifestacije opozicionog pokliča očituju se u kontinuiranim, cjelodnevnim i svakodnevnim aktivnostima sa ciljem da se bojkot lokalnih izbora u Nikšiću počne percipirati kao svjestan proces, analogan onome koji već decenijama luči antitijela u nekonformistički nastrojenom dijelu zemlje”, navodi se u Raičevićevom saopštenju za javnost.

On podsjeća da će novim nastavnim planom i programom za srednje škole biti smanjen broj časova sociologije što teži njenom ukidanju, a nakon toga će, po njegovim riječima ista sudbina zadesiti i filosofiju, književnost.

“Finalna faza NATO integracija za sobom nužno povlači brojna pitanja, među kojima je i ono u vezi sa izbornom propedevetikom kojoj pribjegava Demokratska partija socijalista. Da li će crnogorska većina u samo naizgled zavidnoj poziciji konačno stati na stranu sopstvene slobode, budući da se, navodno, članstvom u ovom vojnom savezu garantuje eternalna nezavisnost”, stoji u saopštenju.

Vladajuća partija isuviše sigurna u svojoj nesigurnosti, ističe Raičević, predstavlja idealnu polugu za sprovođenje volje nekog drugog, uigranijeg sistema.

“Čini se da se odgovor na pitanje opstojnosti postojeće vlasti nalazi, ne u nesrazmjeri njenih i snaga opozicije, već u sasvim evidentnoj činjenici da je isljednička aparatura Agencije za nacionalnu bezbjednost, uz neminovno ukrštanje inostranih interesa, doprinijela produžetka agonije koja kao rezultat daje korupciju, nepotizam i ekonomski fijasko. Zar se djelovanje DPS-a u tom slučaju ne bi moglo tumačiti (a zatim i procesuirati) kao veleizdaja”, zaključuje Raičević.

Bonus video: