DPS: Pravno nasilje u SO Herceg Novi, nisu nas ni pozvali na sjednicu

“Više je nego očigledno da je ova grupa odbornika napravila pometnju i haos, te da im je to i bio cilj. Svjesni činjenice da gube povjerenje građana Herceg Novog, nastoje da pravnim nasiljem izazovu haos i dovedu do blokade rada opštine"
6 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 31.03.2017. 12:50h

Hercegnovski DPS je saopštio da su danas održane sjednice SO bile nezakonite.

“Danas je u Herceg Novom osamanaest odbornika javno demonstriralo pravno nasilje kršeći Zakon, Statut i postojeće procedure. Ne samo da su i pored dobijenog mišljenja Ministarstva javne uprave u kojem se ukazuje na kršenje zakona, zakazali sjednicu Skupštine, već na sjednicu nijesu ni pozvali odbornike Demokratske partije socijalista. Očigledno da je tim odbornicima bilo isuviše neprijatno da se suoče sa istinom, čuju glas razuma i još jednom se podsjete da krše zakon”, navodi se u saopštenju OO DPS.

U saopštenju se podsjeća da je Ministarstvo javne uprave” eksplicitno ukazalo da je grupa odbornika, u želji da što prije smijeni predsjednika Skupštine Andriju Radmana, pogriješila jer je zaboravila da imenuje novog predsjednika Skupštine. Upravo na tu čnijenicu ukazalo je Ministarstvo javne uprave "...na sjednici Skupštine održanoj dana 14.03.2017. godine kada je donijeta odluka o razrješenju predsjednika Skupštine istovremeno je trebalo donijeti i odluku o imenovanju novog predsjednika Skupštine. U tom slučaju bi se stvorili preduslovi da se novom predsjedniku Skupštine opštine obrate odbornici zahtjevom, odnosno inicijativom za sazivanje Skupštine opštine po hitnom postupku, a u slučaju njegovog nepostupanja, sami sazovu Skupštinu opštine".

“Više je nego očigledno da je ova grupa odbornika napravila pometnju i haos, te da im je to i bio cilj. Svjesni činjenice da gube povjerenje građana Herceg Novog, nastoje da pravnim nasiljem izazovu haos i dovedu do blokade rada opštine. Odluke donijete na način da odbornici nijesu uredno pozvani na sjednicu Skupštine ne mogu biti legitimne i zakonite, a vinovnici ovakvog, do sada nezabilježenog pravnog nasilja u Skupštini Herceg Novi, moraju biti kažnjeni shodno zakonu. Vjerujemo da će ih najviše kazniti građani Herceg Novog na predstojećim izborima 7. maja” poručuju iz DPS.

Bonus video: