Održana konstitutivna sjednica u Nikšiću, Nikčević na čelu Skupštine

Nova sjednica SO Nikšić zakazana je za 3.april
55 pregleda 8 komentar(a)
SO Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
SO Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 31.03.2017. 09:24h

Na konstitutivnoj sjednici niksićkog Parlamenta 38 odbornika glasalo je da novi predsjednik Skupštine bude Radivoje Lala Nikčević, predsjednik Opstinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Samo je Nikčević bio uzdrazan. Na sjednici su verifikovani mandati odbornicima - DPS-u je pripalo 37, a Socijaldemokratama četiri. Po prvi put od uvođenja višestranačja u klupama lokalnog Parlamenta neće se naći predstavnici opozicije koji su bojkotovali izbore i koji traže poništenje istih i održavanje novih izbora. Na početku sjednice, na zahtjev odbornika, hor Zahumlja je otpjevao himnu.

Nikčević je poručio da ce dati lični doprinos da zajedno sa odbornicima radi u interesu svih građana. Kazao je da građanima moraju pružiti priliku da učestvuju u kreiranju i donošenju odluka. Nakon sjednice Nikčević je odgovarajući na pitanje novinara kazao da je zahtjev opozicije za ponavljanjem lokalnih izbora propala stvar, da su propustili šansu da učestvuju u izbornoj trci i da mu je žao, ali opozicija će u naredne četiri godine, svojom voljom biti na margini političkih dešavanja u Nikšiću. Prema njegovim riječima skoro 3.000 nevažecih listića je poruka građana Nikšića opoziciji da ne može da građanima naredi da li će ili neće glasati, ali i revolt što im je opozicija uskratila veću mogućnost izbora.

Nova sjednica SO Nikšić zakazana je za 3.april.

Na lokalnim izborima u Nikšiću, koji su održani 12.marta, glasalo je 45 odsto građana, dok je bilo čak 11 odsto nevažećih listića.

Bonus video: