Bivše šefove tri mjeseca čuvaju

Prema predlogu odluke, policija će obezbjeđivati sjedište predsjednika, Skupštinu, zgradu Vlade, zgrade MUP-a, ministarstava vanjskih poslova i pravde i zgradu ANB-a
11 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: D. Miljanić
Milo Đukanović, Foto: D. Miljanić
Ažurirano: 31.03.2017. 06:31h

Vlada Crne Gore predložila je da se najvišim državnim funkcionerima, sa statusom štićenih ličnosti, trajanje policijske zaštite nakon prestanka funkcije skrati na tri mjeseca.

U predlogu Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje, Uprava policije je predložila da se premijeru, predsjedniku države, predsjedniku Skupštine i njihovim porodicama, te ministrima pravde, unutrašnjih poslova, vanjskih poslova, vrhovnom državnom tužiocu, glavnom specijalnom tužiocu, predsjedniku Vrhovnog suda direktorima ANB-a i policije trajanje policijske zaštite nakon prestanka funkcije skrati sa šest na tri mjeseca.

Prema predlogu odluke, policija će obezbjeđivati sjedište predsjednika, Skupštinu, zgradu Vlade, zgrade MUP-a, ministarstava vanjskih poslova i pravde i zgradu ANB-a. Policija više neće obezbjeđivati zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva, Ustavnog suda, Vrhovnog suda, Apelacionog i višeg suda. Navodi se i da policija može odrediti i da se zabrani fotografisanje objekata koji se štite.

Bonus video: