Brajović: Crna Gora posvećena regionalnoj saradnji

Brajović i Aselborn Konstatovali da Crna Gora i Luksemburg imaju odlične bilateralne odnose, uz konstataciju da je u oblasti ekonomije poželjno intenzivirati međudržavnu saradnju
58 pregleda 4 komentar(a)
Žan Aselborn, iVAN bRAJOVIĆ, Foto: Skupstina.me
Žan Aselborn, iVAN bRAJOVIĆ, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 30.03.2017. 15:16h

Crna Gora je u kontinuitetu posvećena regionalnoj saradnji i ima aktivnu ulogu u izgradnji stabilnijeg i bezbjednijeg regiona, učešćem u regionalnim organizacijama i inicijativama, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Brajović i ministar vanjskih i evropskih poslova Luksemburga, Žan Aselborn razgovarali su o političkoj situaciji, bilateralnim odnosima dvije države i dinamici evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore, sa akcentom na proces ratifikacije Protokola o njenom pristupanju NATO-u.

Konstatovano je da Crna Gora i Luksemburg imaju odlične bilateralne odnose, uz konstataciju da je u oblasti ekonomije poželjno intenzivirati međudržavnu saradnju.

"Veoma je značajna razvojna pomoć koju je Luksemburg, u različitim oblicima obezbjeđivao, naročito za nerazvijene opštine na sjeveru Crne Gore", naglasio je Brajović.

On je izrazio zahvalnost Luksemburgu na kontinuiranim zalaganjima i podršci ostvarivanju vanjskopolitičkih ciljeva Crne Gore, posebno kada je riječ o učlanjenju u NATO i EU.

"Brajović je podsjetio da je bio prisutan na sjednici Parlamenta Luksemburga prilikom ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u decembru prošle godine i, nakon ratifikacije u američkom Senatu, izrazio očekivanje da će Crna Gora na majskom Samitu NATO-a učestvovati kao punopravna članica", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je pozitivno ocijenjen kontinuitet političkih kontakata između država i ukupna saradnja i izraženo očekivanje da će se nastaviti i jačati u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Bonus video: