Demos: Očekuje se odgovoran stav Markovića, makar mu glavni reditelj spremio novi tekst

Uprkos, po njihovom mišljenju, loše režiranoj predstavi, iz Demosa su naglasili da demokratska javnost i dalje sa strpljenjem očekuje javno odgovoran stav premijera Markovića, makar mu glavni reditelj spremio novi tekst
6 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 30.03.2017. 14:06h

U političkom pozorištu vladajuće elite u kojem se kombinuju kič i perfidnost u službi propagande, gotovo se na dnevnom nivou odigrava više predstava, saopštili su iz Demosa osvrnuvši se na premijerski čas Duška Markovića u Skupštini Crne Gore.

"Jedna se juče igrala u krnjem parlamentu, u kojem je glumljen polički dijalog iste političke familije. Tako je poslanik Lazović, dojučerašnji potpredsjednik Vlade, „sponatano“ uputio nekoliko pitanja aktuelnom premijeru Markoviću, posebno se interesujući za stav međunarodnih faktora o bojkotu parlamenta. Unoseći se u ulogu vrhovnog tumača stavova iz međunarodne zajednice, Marković je predstavio univerzalni karakter tvrdeći da bojkot parlamentanigdje na svijetu nije zabilježen", navodi se u saopštenju.

Uprkos, po njihovom mišljenju, loše režiranoj predstavi, iz Demosa su naglasili da demokratska javnost i dalje sa strpljenjem očekuje javno odgovoran stav premijera Markovića, makar mu glavni reditelj spremio novi tekst.

"Ovog puta nadamo se u interesu građana i prevazilaženju za zemlju riskantne krize. Dvojici bivših potpredsjednika Vlade nije, međutim, palo na pamet da otvore javni dijalog o kriminalu i korupciji, posebno o zaduženosti zemlje, materije u koje su obojica dobro upućeni, a i direktno odgovorni. U drugoj predstavi istog dana je bio dramaturški pokušaj prebacivanja odgovornosti za instaliranje medijskog blata u Crnoj Gori na račun izvođača radova, tj glavnog urednika Informera. Poenta ove dramaturgije je bila da se zaboravi odgovornost Mila Đukanovića i njegovog uvezenog medijskog savjetnika za skandalozno uvođenje novinarskog podzemlja. Sav ovaj tužan repertoar, nažalost, potvrđuje opredjeljenje vrha vlasti da se zemlja i dalje vodi na bazi propagandi i manipulacija, a ne na osnovama javno odgovorne politike", zaključuje se u saopštenju Demosa.

Bonus video: