Radivoje Nikčević predsjednik nikšićke Skupštine, Grbović ostaje na čelu opštine

Na izborima, na kojima opozicija nije učestvovala glasalo je 45 odsto Nikšićana, dok je nevažećih listića bilo čak 11 odsto. Od 41 mjesta u lokalnom Parlamentu DPS-u je pripalo 37, a Socijaldemokratama (SD) 4
345 pregleda 38 komentar(a)
Radivoje Nikčević, Foto: Savo Prelević
Radivoje Nikčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2017. 15:04h

Za predsjednika SO Nikšić, kako „Vijesti“ nezvanično saznaju, biće izabran predsjednik nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Radivoje Lala Nikčević. To je odlučeno na sjednici Izvršnog odbora te partije koja je donijela odluku da Nikčević bude kandidat za mjesto predsjednika SO Nikšić, a data je i saglasnost da dosadašnji prvi čovjek grada pod Trebjesom, Veselin Grbović, i u narednom četvorogodišnjem periodu bude na čelu lokalne uprave. Grbović je bio nosilac liste na lokalnim izborima koji su održani 12.marta.

Nikčević je član glavnog Odbora DPS-a Crne Gore i poslanik u Skupštini. U prethodne četiri godine tu funkciju je obavljala njegova prezimenjakinja, Sonja Nikčević. Konstitutivna sjednica na kojoj će biti izabran šef lokalnog Parlamenta biće održana u petak.

Sjutra u 19 časova u sali “Sindčela”, Demokratski front, SNP i Demos, bez SDP-a, URA i Demokrata, održaće protestnu tribinu sa koje će zatražiti poništenje lokalnih izbora od 12.marta i raspisivanje novih.

Na izborima, na kojima opozicija nije učestvovala glasalo je 45 odsto Nikšićana, dok je nevažećih listića bilo čak 11 odsto. Od 41 mjesta u lokalnom Parlamentu DPS-u je pripalo 37, a Socijaldemokratama (SD) 4.

Bonus video: