Marković i Palmer: Crna Gora i dalje lider u regionu

Marković i vršilac dužnosti zamjenika pomoćnika državnog sekretara Palmer razmijenili su mišljenja i o političkoj situaciji i procesu evropskih integracija u regionu Zapadnog Balkana
143 pregleda 0 komentar(a)
Duško Marković, Metju Palmer, Foto: Gov.me/S. Matić
Duško Marković, Metju Palmer, Foto: Gov.me/S. Matić
Ažurirano: 22.05.2018. 16:23h

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je na marginama Foruma To Be Secure u Budvi sa vršiocem dužnosti zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Metjuom Palmerom, saopšteno je iz Vlade.

Glavna tema sastanka je bila evropska perspektiva Crne Gore i regiona i ukupni napredak naše zemlje u reformskim procesima.

"Sagovornici su ocijenili da je naša zemlja posvećenošću reforomama zadržala lidersku poziciju u regionu Zapadnog Balkana, uz saglasnost da je prioritet dalji naperdak u oblasti vladavine prava što prije svega podrazumijeva rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i zaštiti slobode medija. Predsjednik Marković je informisao sagovornika o koracima koje Vlada preduzima i koje planira da preduzme na tom planu. On je ocijenio da je za ukupno unapređenje medijske scene, čemu će Vlada maksimalno doprinijeti u svojoj nadležnosti, neophodno i unutar medijske zajednice raditi na profesionalizaciji odnosno na daljem unapređenju nivoa medijskih sadržaja i to najprije kroz proces djelotvorne medijske samoregulacije", saopšteno je.

Marković i vršilac dužnosti zamjenika pomoćnika državnog sekretara Palmer razmijenili su mišljenja i o političkoj situaciji i procesu evropskih integracija u regionu Zapadnog Balkana.

"Pozitivno su ocijenjeni procesi saradnje kao i rezultati prošlonedjeljnog Samita Evropske unije i Zapadnog Balkana u Sofiji, ali je konstatovano da tempo integracija u Regionu ne ide uvijek intenzitetom koji je potreban. Sagovornici su i ovog puta istakli privrženost Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država daljem razvijanju parterskih odnosa", zaključeno je u saopštenju.

Galerija