Krivokapić: Članstvo u Alijansi sada postaje formalnost

"Zato je ostalo samo da se ta Odluka, nakon što je svi naši partneri verifikuju, potvrdi u Parlamentu", rekao je Krivokapić
18 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.03.2017. 13:35h

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić kazao je povodom ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO u američkom Senatu da punopravno članstvo Crne Gore u Alijansi sada postaje formalnost.

"Američki Senat je dao, u ime najjače zemlje članice NATO, konačni pečat, i punopravno članstvo Crne Gore u Alijansi sada postaje formalnost. Crna Gora je za stolom sa najrazvijenijim demokratijama u svijetu, sa najmoćnijim zemljama već u maju mjesecu kao mala, ali ravnopravna članica. Mnogo važnije od toga, za nas koji smo devedesetih trasirali taj put do današnjeg dana, je da Crna Gora ulazi u novo vrijeme - vrijeme reda, zakona, razvoja. Upravo u tom novom vremenu, pomoć velikih nam treba da bi se u Crnoj Gori vratilo vrijeme zdravog društva, pune vladavine prava i ekonomskog razvoja od kojeg koristi imaju naši građani", rekao je Krivokapić.

Predsjednik SDP-a je kazao da u Ustavu i Deklaraciji o nezavisnosti "smo zapisali evroatlantsku orijentaciju Crne Gore i pokazali da je to naša temeljna vrijednosna odrednica."

"Zato je ostalo samo da se ta Odluka, nakon što je svi naši partneri verifikuju, potvrdi u Parlamentu. Ta odluka je naša međunarodna obaveza, ona nije stvar internih razigravanja već istorijski čin i odluka Crne Gore sa referenduma o nezavisnosti", zaključio je Krivokapić.

Bonus video: