Darmanović: Napori naše državne politike dobili potvrdu u najvećoj svjetskoj demokratiji

"Vjerujemo da će se čitav proces ratifikacije i našeg prijema u NATO okončati do samita u maju čime će Crna Gora ostvariti jedan od svojih strateških ciljeva – ulazak u Sjevernoatlantski savez. Nakon toga će biti ostvaren i drugi cilj crnogorske politike – članstvo u EU"
3 komentar(a)
Srđan Darmanović, Foto: Savo Prelević
Srđan Darmanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2017. 10:34h

Ratifikacija Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Senatu SAD je veliki dan za Crnu Goru jer su napori naše državne politike dobili svoju potvrdu u najvećoj svjetskoj demokratiji, saopštio je danas Srđan Darmanović, ministar vanjskih poslova Crne Gore.

Američki Senat ratifikovao je u utorak Protokol o pristupanju Crne Gore NATO. Rezolucija o članstvu Crne Gore usvojena je ogromnom većinom glasova senatora iz obje stranke – 97 se izjasnilo ZA, dok su samo dvojica senatora, Rend Pol i Majk Li, bili protiv.

"Vjerujemo da će se čitav proces ratifikacije i našeg prijema u NATO okončati do samita u maju čime će Crna Gora ostvariti jedan od svojih strateških ciljeva – ulazak u Sjevernoatlantski savez. Nakon toga će biti ostvaren i drugi cilj crnogorske politike – članstvo u EU. Time se zaokružuje ciklus koji je počeo obnovom državne nezavisnosti kada je građanima Crne Gore obećan ovaj put u krugove privilegovanih i razvijenih zemalja – rekao je Darmanović.

Bonus video: