Socijaldemokrate: Neke političke partije u Petnjici uvredama i neprimjerenim rječnikom zbunjuju građane

Kako je rekao člana Glavnog odbora SD-a, Sadat Adrovića, ta partija se zalaže za zapošljavanje mladih ljudi, „kako bismo ih motivisali da ostanu i organizuju svoj život u Bihoru, a ne da „trbuhom za kruhom“ napuštaju svoja ognjišta“
0 komentar(a)
petnjica tufik_1, Foto: Arhiva "Vijesti"
petnjica tufik_1, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.03.2017. 15:37h

Socijaldemokrate (SD) Crne Gore apelovale su na sve političke subjekte na teritoriji opštine Petnjica da smire tenzije i da se fokusiraju na zajednički rad na razvoju i prosperitetu tog kraja.

Kako se navodi u saopštenju člana Glavnog odbora SD-a, Sadata Adrovića, predstavnici određenih političkih partija ovih dana, umjesto da djeluju pomirujuće i ohrabruju dijalog, koriste uvredama i neprimjerenim rječnikom, čime dodatno zbunjuju građane Petnjice.

„Jasno je da se SD, kao partija drugačije političke kulture, poput drugih ne služe uvredama i izmišljanjem kojekakvih afera, posebno ne na ličnom nivou, što je svakako politički krajnje nekorektno, i stoga nisu bile dio tih prljavih prepirki. Naša politika se bazira na ekonomskom jačanju i razvoju našeg kraja“, kazao je Adrović.

Kako je rekao, ta partija se zalaže za zapošljavanje mladih ljudi, „kako bismo ih motivisali da ostanu i organizuju svoj život u Bihoru, a ne da „trbuhom za kruhom“ napuštaju svoja ognjišta“.

„Takođe, insistiramo na doprinosu razvoju kulture dijaloga i rješavanja realnih problema zajedničkim naporima, uvažavajući evidentne političko-programske razlike. Nema Bihor toliko kadrovskog potencijala da bi bilo ko bio isključen iz procesa donošenja kvalitetnih odluka koje su od interesa za sve stanovnike Bihora“, poručio je Adrović.

Međutim, dodao je on, određeni politički subjekti kojima su politički mentori i bliski koalicioni partneri, antidržavni subjekti u Crnoj Gori, poput Demokratskog fronta, očigledno nemaju za cilj djelovanje u najboljem interesu stanovnika bihorskog kraja.

„Moguće je da su neki njihovi predstavnici shvatili evidentnost njihovog političkog posrnuća i lutanja saradnjom sa antidržavnim elementima, pa i ne čudi nesaglasnost u njihovim redovima. Ipak, jasno je da će neprirodnom vezom sa rušilačkim političkim subjektima svoju partiju, koja je u nestajanju u Petnjici i formalno uništiti, jer Bihorci više od svega drže do svog dostojanstva i svojih posebnosti i nikada neće dozvoliti da im one budu ugrožene“, kazao je Adrović.

Kako je naveo, zato će SD Petnjice svim dobromislećim, državotvorno orjentisanim subjektima, koji se ne bave populizmom, demagogijom i izricanjem teških kvalifikacija koje nisu utemeljene na činjenicama, biti partner u ostvarivanju i realizaciji programa za koji se zalažu.

Bonus video: