DF: Podnosimo krivičnu prijavu protiv Katnića, Čađenovića, Sinđelića...

DF navodi da se radi o teškom krivičnom djelu koje je izvršeno u Srbiji i da zbog toga njih treba procesuirati u toj državi
88 pregleda 181 komentar(a)
DF protest, Foto: Savo Prelević
DF protest, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.03.2017. 10:46h

Demokratski front je najavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Milivoja Katnića, Saše Čađenovića, Mirka Paje Velimirovića i Aleksandra Saše Sinđelića, jer se, kako navode, radi o "opasnoj kriminalnoj bandi ubica i trgovaca oružjem".

DF je u saopštenju koje potpisuje poslanik Jovan Vučurović, naveo da je Katnić glavni organizator kriminalne grupe i da postupa po upustvima "šefa kriminalne organizacije Mila Đukanovića".

"Po njegovim preciznim naređenjima, vrbovao je druga lica za članove kriminalne organizacije koja su trebala da učestvuju u pripremanju i izvršenju teških krivičnih djela zbog kojih je kriminalna organizacija i stvorena, obezbjeđuje upotrebu službenih i privatnh vozila i letjelica radi prevoza članova kriminalne organizacije, nabavlja oružje i opremu za izvršenje najtežih krivičnih djela - zloupotreba službenog položaja radi sticanja materijalne koristi za članove kriminalne organizacije, iznudjivanje dokaza, sprečavanje i ometanje dokazivanja... Naime, Milivoje Katnić je naredio članu kriminalne organizacije Paji Velimiroviću, da na teritoriji susjedne države kupi oružje - i to 50 automatskih pušaka i drugu opremu za likvidaciju protivnika kriminalne organizacije. Istovremeno je preko drugog člana kriminalne organizacije, Saše Sinđelića, obezbijedio novac za kupovinu oružja, a o svemu ovome postoje konkretni dokazi kroz evidenciju prisluškivanih razgovora članova kriminalne organizacije. To oružje je trebalo da bude upotrijebljeno za likvidaciju lidera DF-a i obračun sa našim pristalicama i glasačima, što potvrdjuju konkretni materijalni dokazim a sa kojima raspolazu istražni organi Srbije", navodi se u saopštenju DF.

DF navodi da se radi o teškom krivičnom djelu koje je izvršeno u Srbiji i da zbog toga njih treba procesuirati u toj državi.

"Zbog toga ćemo, narednih dana, podnijeti krivičnu prijavu i pred pravosudnim organima države Srbije, kako bi pravda zakucala i na njihova vrata. Postupak dokazivanja neće biti težak, jer postoje javna priznanja Milivoja Katnića, Paje Velimirovića, i dvojice Saša – Sinđelića i Čađenovića, tako da tužilaštvu Srbije stoji na raspolaganju i mogućnost direktnog podizanja optužnice za krijumčarenje oružja, osnivanja kriminalne organizacije, planiranje ubistava, pranje novca... Uloga šefa kriminalne organizacije, Mila Đukanovića, će takođe brzo biti poznata. On se nije poput ostalih iz njegove kriminalne grupe razmetao izjavama, ali se zna da kriminalna organizacija funkcioniše po jasno utvrđenoj hijerarhiji. Preporučujemo tužilaštvu Srbije da Saši Čađenoviću ponude status svjedoka saradnika koji bi nešto više mogao reći o ulozi šefa kriminalne bande", navodi DF.

Oni su naveli da iza čitave "ujdurme" stoji Vladimir Beba Popović, a da je "tragikomedija sa lažnim državnim udarom nakon svjedočenja Saše Sinđelića dobila nove ,,momente'', koje više ne može da pohvata čak ni Popović".

DF dodaje da je sada cilj da se oni predstavi nesposobnim i neozbiljnim, jer ne postoji ni jedan relevantan dokaz za optužbe protiv DF.

"Kada javnost bude zbijala šale sa tekstom optužnice i navodnom ulogom DF-a, režimski medijski izgovor će biti kako je DF nesposoban, kako Rusi nijesu držali mnogo do njih, i slično". navodi se u saopštenju.

Bonus video: