Muhović: Plašim se da će DPS-u i na državnom nivou partner ostati samo SD

“Neka gospodin Marković pokrene smjenu Samira Agovića i Mehmeda Adrovića zbog 'afera Snimak' koje se tiču političke korupcije i grube zloupotrebe državnih i opštinskih resursa u partijske svrhe DPS-a! Ili je to možda zvanična politika vaše partije? Makar se oglasite povodom ovih učestalih afera, red bi bio,” kazao je Muhović u izjavi za “Vijesti”
0 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Savo Prelević
Adnan Muhović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.03.2017. 18:59h

Predsjednik petnjičkog odbora Bošnjačke stranke Adnan Muhović je upozorio premijera Duška Markovića na mogućnost pucanja koalicije sa Bošnjačkom strankom na državnom nivou, poslije raskida u Bijelom Polju i Petnjici.

"Kako je krenulo da ne valja, plašim se da vam ne ostane samo još Socijaldemokrate partner i na državnom nivou," kazao je Muhović za "Vijesti", poručujući da i oni znaju da se bave politikom i da neće dozvoliti DPS-u da vodi kadrovsku politiku njegove stranke.

OO Bošnjačke stranke raskinuo je koaliciju u Petnjici nakon što je DPS inicirao smjenu Muhovića sa mjesta predsjednika Skupštine opštine.

Marković je danas u Bijelom Polju kazao da nije bila namjera niti inicijativa DPS da raskine koaliciji sa BS u Petnjici ali da je njihovog predsjednika (Muhovića) trebalo smijeniti jer vodi neodgovornu politiku.

"To nije bio naš odnos prema BS, već prema pojedincu u BS koji je bio neodgovoran prema državi i državnim interesima. Naša je namjera bila da sačuvamo koaliciju,” kazao je Marković prilikom posjete Bijelom Polju.

Muhovića je mjesto predsjednika SO koštalo zbog izjava da je Njegoš genocidan pisac a Crnogorci mala nacija. On je ponovio da je ono što piše u Gorskom vijencu uvredljivo po bošnjački narod ali da Crnu Goru voli i poštujem koliko i ona njega i bišnjački narod. "Možda i više, ali mi ne pada na pamet da budem ono što nijesam i ne trebam biti", naveo je on.

“Neka gospodin Marković pokrene smjenu Samira Agovića i Mehmeda Adrovića zbog 'afera Snimak' koje se tiču političke korupcije i grube zloupotrebe državnih i opštinskih resursa u partijske svrhe DPS-a! Ili je to možda zvanična politika vaše partije? Makar se oglasite povodom ovih učestalih afera, red bi bio, jer u dvoriste BS-a se ne ulazi preskakanjem. Ja sam pokazao da su mi interesi bošnjačkog naroda iznad funkcije predsjednika SO, a vaši u Petnjci da su najveći izdajnici i da rade za tuđe interese,” kazao je Muhović u izjavi za “Vijesti”.

Reagujući na Markovića, Muhović je kazao da je DPS inicira raskid i da su priželjkivali njegovu smjenu i da su to predvidjeli planom kampanje za lokalne izbore u Petnjici.

“Da ste mislili dobro BS-u ispoštovali bi preporuke našeg predsjednika stranke (Rafeta Husovića) da se u Petnjici ništa ne dira do jeseni, međjutim vi ste imali druge namjere i to je jasno kao dan,” kazao je Muhović u izjavi za “Vijesti”.

Bonus video: