Marković: Nema vječitih savezništava, DPS nije inicirao raskid koalicije u Petnjici

On je, tokom boravka u Bijelom Polju, odgovarajući na pitanje šta će biti sa vlašću u Petnjici nakon napuštanja Bošnjačke stranke i da li će DPS nastaviti da vlada sa Socijaldemokratama kao što je to učinio u Bijelom Polju, kazao da "raskid koalicije nije bila namjera DPS-a niti inicijativa”
36 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Jadranka Ćetković
Duško Marković, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 25.03.2017. 17:03h

Premijer Duško Marković ocijenio je da nema vječitih savezništava i da se ona konstituišu na osnovu ukupnih prilika u nekoj političkoj zajedici.

On je, tokom boravka u Bijelom Polju, odgovarajući na pitanje šta će biti sa vlašću u Petnjici nakon napuštanja Bošnjačke stranke i da li će DPS nastaviti da vlada sa Socijaldemokratama kao što je to učinio u Bijelom Polju, kazao da "raskid koalicije nije bila namjera DPS-a niti inicijativa”.

Glasovima DPS-a, Socijaldemokrata i dijela SDP-a na sjednici SO Petnjica, smijenjen je njen predsjednik Adnan Muhović. Muhović je predsjednik petnjičkog odbora BS-a.

“Mi smo željeli da nakon smjenjivanja predsjednika Skupštine opštine i njegovih neopreznih i rogobatnih izjava koje su uzbunile crnogorsku javnost, i pokrenuli postupak njegovog razrješenja da pokažemo u Crnoj Gori da se politika mora voditi odgovorno i da se mora svaka riječ mjeriti. To nije bio naš odnos prema Bošnjačkoj stranci, već prema pojedincu u Bošnjačkoj stranci koji je bio neodgovoran prema državi i državnim interesima. Naša je namjera bila da sačuvamo koaliciju, a Opštinski odbor u Petnjici je odlučio drugačije, i mi idemo dalje. Vidjećemo ko će biti naši koalicioni partneri“, kazao je Marković i dodao da je važno da politika Vlade bude usmjerena na dobro Petnjice i njen razvoj.

Komentarišući zapljenu cigareta u Podgorici vrijednu četiri miliona eura, Marković je kazao da se raduje svakoj akciji na planu borbe protiv organizovanog kriminala, a posebno nelegalne ekonomije i borbe protiv sivog tržišta.

"Ova Vlada je promovisala finansijsku disciplinu i ja sam poslao poruku da nijedan euro državnog novca ne može otići u privatne džepove. Ova akcija je dio i te moje poruke i posvećenosti državnih organa. Podržavam ovu akciju i ponosan sam na nju, i pozivam sve nadležne državne organe da nastave takav rad”, kazao je Marković.

Bonus video: