Pokret za neutralnost: Omaž miru blokiraju oni koje još pamte Dubrovnik i Vinkovci

"Daleko od toga da je taj čin loš, ali zamislite kakav skandal bi izbio da sjutra u Francuskoj neko iz državnog vrha zabrani polaganje vijenca žrtvama terorističkog napada"
106 pregleda 15 komentar(a)
Demos danilovgradska kasarna, Foto: Demos
Demos danilovgradska kasarna, Foto: Demos
Ažurirano: 25.03.2017. 15:23h

Nijedna žrtva u svijetu ne treba biti zaboravljena pa tako ni one koje su proizvod nečijih odluka u kancelarijama u Briselu ili Vašingtonu, saopštili su iz Pokreta za neutralnost.

Oni su strogo osudili odluku ministra Boškovića da da onemogući postavljanje vijenaca u kasarnama u Maslinama i Danilovgradu.

"Takođe, smatramo da ne samo da nije trebalo da se zabrani ulazak u kompleks kasarne, nego je bilo neophodno da i neko iz državnog vrha bude zajedno sa ljudima koji su išli da se poklone žrtvama jer u svakoj državi svijeta se državni vrh poklanja žrtvama ratova koji su potresli tu državu.Izgleda da je Crna Gora jedina država u kojoj je afirmativno zaboraviti na sopstvene žrtve, iako smo prvi da iskažemo sažaljenje nad stradalima u inostranstvu. Daleko od toga da je taj čin loš, ali zamislite kakav skandal bi izbio da sjutra u Francuskoj neko iz državnog vrha zabrani polaganje vijenca žrtvama terorističkog napada. Sigurni smo da bi crnogorska javnost bila prva koja bi to osuđivala", kazali su iz Pokreta za neutralnost.

Postavljanje vijenca i sjećanje na žrtve agresije na SR Jugoslaviju je svojevrsan omaž miru, smatraju u Pokretu, i stavljanje do znanja da takve žrtve nisu trebale da se dese te da je nauk budućim generacijama da se to nikad ne ponovi.

"Ipak, ono što nas najviše čudi, je činjenica da ovakav omaž miru blokiraju upravo poznati mirotvorci, čije napore za mirom još uvijek pamte Dubrovnik i Vinkovci", kazali su u Pokretu za neutralnost..

Bonus video: