Milačić: Tražićemo podršku prijateljskih zemalja za obnovu industrije

"U svom program imamo plan za podršku i podsticanje izgradnje malih i srednjih fabrika za preradu, proizvodnju, i pakovanje hrane locirane uglavnom u zetskoj i bjelopavlićkoj ravnici. Obezbijedićemo finansijsku tj kreditnu podršku za otvaranje pogona za preradu drveta i proizvodnju namještaja"
17 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 10.05.2018. 11:07h

Prava Crna Gora će u cilju poboljšanja ekonomske situacije u Podgorici i Crnoj Gori formirati domaće fondove i zatražiti podršku od prijateljskih zemalja za obnovu industrije u zemlji koja je "posljednjih trideset godina potpuno uništena,što pljačkaškom privatizacijom, što pogrešnom politikom", saopštio je lider te partije Marko Milačić.

"Često ističemo da je naša osnovna misija duhovni oporavak Crne Gore. Međutim, ništa manje značajan nije i ekonomski oporavak. Crna Gora se danas nalazi u dramatičnoj ekonomskoj situaciji. Naš dug je od sticanja nezavisnosti uvećan 6 puta, broj nezaposlenih je dostigao svoj istorijski zenit od 50 000, fabrike gotovo da i ne rade, a penzioneri grcaju sa penzijama od kojih ne mogu živjeti. “Prava Crna Gora” ima viziju razvoja i glavnog grada i cijele naše zemlje", kazao je Milačić.

On je od birača zatražio podšku kako bi, Prava Crna Gora, nakon prezimanja vlasti ili učešća u vlasti realizovala svoj program.

"U svom program imamo plan za podršku i podsticanje izgradnje malih i srednjih fabrika za preradu, proizvodnju, i pakovanje hrane locirane uglavnom u zetskoj i bjelopavlićkoj ravnici. Obezbijedićemo finansijsku tj kreditnu podršku za otvaranje pogona za preradu drveta i proizvodnju namještaja", rekao je lider Prave Crne Gore.

Milačić tvrdi da će formiranjem fonda namijenjenog obnovi industrije, obezbijediti i stimulisati kreditnu podršku za projekte za izgradnju pogona za preradu metala i pogona za obradu kamena i te pogone locirati "po obodima Podgorice i Danilovgrada".

"Time ćemo početi rješavanje problema 50 hiljada nezaposlenih ljudi u državi", poručio je Milačić.

Kad Prava Crna Gora bude upravljala Pogoricom, tvrdi Milačić, insistiraće da svi penzioneri mogu besplatno koristiti gradski i prigradski saobraćaj i da se svim penzionerima obezbijede besplatne stomatološke i oftamološke usluge te da će formirati specijalne službe za brigu o starim i iznemoglim licima.

"Kreditnim pogodnostima u vidu smanjenih kamata niskog depozita olakšaćemo kupovinu prvog stana za sve mlade bračne parove", navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Milačić ističe da će Prava Crna Gora zakonom regulisati da 30 odsto površine urbanog dijela Podgorice moraju biti zelene površine, jer kako tvrdi "grad ne smije biti pretvored u gomilu betona, asfalta, stakle i željeza".

"Zalažemo se za izgradnju još jedne gimnazije u Podgorici, dječjeg vrtića i osnovne škole. To je nužno zbog velikog migracionog talasa sa sjevera Crne Gore koji je završio u Podgorici. Poštovani građani ovo je samo dio naših projekata, naših planova i ovo je samo dio naše vizije razvoja glavnog grada. Potreban nam je vaša pomoć i vaše povjerenje da bi krenuli da ih ostvarujemo. Tek smo počeli", zaključio je Milačić.

Bonus video: