Petnjica: Raskinuta koalicija, BS traži prijevremene izbore

“Pokazali smo da su nama opšti interesi Bošnjaka iznad ličnih interesa i ovo je bilo jedino moguće rešenje”, kazao je jedan od članova OO BS Petnjica
27 komentar(a)
Petnjica, Foto: Zoran Đurić
Petnjica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.03.2017. 09:28h

Opštinski odbor Bošnjačke stranke Petnjica raskinuo je koalicionu saradnju sa DPS u Petnjici, piše radio Petnjica.

To je odlučeno na sinoćnjoj sjednici opštinskog odbora te stranke.

Članovi petnjičkog BS smatraju da je DPS inicirao raskid koalicije tako što nije ispoštovao prvu tačku koalicionog sporazuma, a to je da mjesto predsjednika Skupštine opštine pripada Bošnjačkoj stranci, saopštio je izvor Radija Petnjica.

“Način na koji je smijenjen Adnan Muhović i nezakonite radnje, kršenje svih pravnih akata, navele su članove OO BS da pozovu predsjednika države, Filipa Vujanovića, da odmah raspiše prijevremene izbore u Petnjici, jer je to jedino rješenje u situaciji kada lokalna vlast ne funkcioniše”, kaže izvor Radija Petnjica iz OO BS.

Izvor radija je rekao da je OO DPS izdao sve što se moglo izdati: vjeru, naciju, sve zarad ličnog interesa te da sa takvima nemaju šta da traže.

“Pokazali smo da su nama opšti interesi Bošnjaka iznad ličnih interesa i ovo je bilo jedino moguće rešenje”, kazao je jedan od članova OO BS Petnjica.

Bonus video: