Žabljak: DPS i SD glasali za smanjenje plata funkcionera, opozicija protiv osim SNP-a

"Nećemo učestvovati u glasanju a nema smisla biti uzdržan niti se protiviti nečemu što je već sniženo. Ovo je kozmetička popravka zakona i odluke", kazao je Ćetković
134 pregleda 5 komentar(a)
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 23.03.2017. 16:06h

Odbornici vladjućih DPS i Socijaldemokrata glasali su za smanjenje plata funkcionerima kao i službenicima i namještenicima koje se kreće od osam do 15 posto. Protiv su bili opozicioni odbornici osim SNP koji, kako je u raspravi najavio odbornik i predsjednik Opštinskog odbora te partije Milanko Ćetković nijesu glasali “zbog enormnog razlike u visini plata funkcionera u odnosu na službenike i namještenike.

"Nećemo učestvovati u glasanju a nema smisla biti uzdržan niti se protiviti nečemu što je već sniženo. Ovo je kozmetička popravka zakona i odluke", kazao je Ćetković.

Predstavnik predlagača, Glavni administrator Milika Ostojić, kazao je das u plate tih kategorija među najnižim u državi i da su u lokalnoj upravi imali razumijevanjeza službenike i namještenike imali razumijevanje dajući im maksimalne koeficijente i dodatke na zaradu.

Odbornici SO Žabljak juče su bili jednoglasni prilikom usvajanja DUP-a “Vrela”, kod tri odluke o prenošenju prava svojine, presta prava upravljanja i korišćenja izmjenama odluke o opštinskim I nekategorisanim putevima.

Jednoglasni su bili i kada je u pitanju program rada sa finansijskim planom JU Centar za kulturu, koji je planiran na 67.850 eura. Usvojen je I plan postavljanja, gradnje I uklanjanja montažnih objekata montažnog karaktera.

Pred njima je bila i informacija o stanju elektodistributivne mreže na području opštine Žabljak. Puno jedninstvo postignuto je po pitanju akta Osnovnog suda iz Žabljaka koji se odnosi na najavljenu racionalizaciju sudske mreže u Crnoj Gori.

Odbornici su jedinstveni, a o tome će obavijestiti relevantne adrese, da je neophodno da sud ostane na Žabljaku obrazlažući to efikasnijim ostvarivanjem prava građana, niskim standrdom stanovništva koje je sve starije i odlazak po tom pitanjem u druge sredine njihov materijalni položaj učinio bi dodatno složenijim. Ukazali su na specifičan geografski položaj, status durmitorskog područja kao sve traženije turističke destinacije samim tim sa sve većom frekvencijom saobraćaja, kretanja i boravka turista i investicijama u turističkoj privredi koje su skopšane sa sudsko pravnim poslovima.

Bonus video: