Vuksanović: Ne želim da čestitam Dan nezavisnosti onima koji se lažno kriju iza crnogorske zastave

Vuksanović je poručila i da SDP ne želi državu iz koje mladi odlaze, već u kojoj mladi ostaju, da grade budućnost za sebe i svoje porodice
155 pregleda 27 komentar(a)
Draginja Vuksanović, Bar, Foto: Radomir Petrić
Draginja Vuksanović, Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 21.05.2018. 22:05h

Na završnoj Konvenciji izborne liste "SDP Bar za promjene-dr Draginja Vuksanović" večeras Baru, Draginja Vuksanović čestitala je Dan nezavisnosti građanima, "i onima koji su prije 12 godina zaokružili Da, i onima koji nisu, ali, ovo je i njihova zemlja i oni je vole", dodajući da čestitke ne upućuje onima koji su poharali Bar i državu.

"Ne želim da čestitam Dan nezavisnosti onima koji se lažno kriju iza crnogorske zastave, jer su poharali Bar i Crnu Goru. Mi 27. maja nemamo samo lokalne izbore, to su i izbori za časnu i slobodnu Crnu Goru, za promjene koje su počele od našeg zajedničkog dobrog rezultata na predsjedničkim izborima. Donosimo duh promjena od Bara do sjevera države, u interesu časnih i slobodnih građana, u cilju smjene otuđene elite koja je poharala Bar i Crnu Gor", rekla je Vuksanović.

Ona je istakla da SDP želi Crnu Goru koja se temelji na solidarnosti i pravdi, "jer samo takva može u EU i takvu je želimo od devedesetih godina prošlog vijeka".

Vuksanović je poručila i da SDP ne želi državu iz koje mladi odlaze, već u kojoj mladi ostaju, da grade budućnost za sebe i svoje porodice.

"Na drugoj strani, njihova politika je stepen njihovog vlastoljublja, a njihova gramzivost stepen njihovog stida. Oni su Crnu Goru stavili u svoj džep, a mi ćemo je vratiti građanima. Želimo Bar evropski lučki grad, a ne grad sa švercom cigareta i sa drogom. Želimo Bar sa elitnim turizmom, i obećavamo da ćemo izgraditi takav Bar. U nove pobjede zajedno, za čast i slobodu grada Bara i Crme Gore, pa da nam svaki Dan nezavisnosti bude ljepši i bolji", zaključila je Vuksanović na konvenciji na kojoj su predstavljeni kandidati SDP za odbornike u SO Bar.

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić rekao je da je 21. maj dan kad se "mjerimo sa potomcima i klanjamo precima", napominjući da je crnogorska nezavisnost prije jednog milenijuma začeta baš u Baru.

"Ovo nije Crna Gora za koju se Bar borio devedestih. Dobili smo zapadnu dijagnozu da je ovo zarobljena država. Gubili smo državu samo kada su se njeni sinovi okretali protiv nje. Gdje nema slobode ni zakona, nema ni prosperiteta, sad je zaposlenje postalo poniženje, morate izgubiti dostojanstvo da bi dobili posao. Uči se mladost da bude pokorna i salomljena, a ima li takva država budućnost", kazao je Krivokapić.

On je barskim pristalicama zahvalio što su ostali u SDP, "u svojoj kući", i pored svih pritisaka.

"Uništiili su LSCG, to pokušavaju da urade i SDP-u, ali, tvrd smo orah, ovo ovdje je duša, dostojanstvo i obraz Crne Gore, i ovo se ne da slomiti. Bili smo vlast i ona kvari, pokvarili su se dostina. Poklekli i urušili, a taj nedostatak duše sad pokazuju time što proganjaju svoje dojučerašnje drugove i drugarice. Oslobodićemo državu od domaće muke, kao što smo od tuđe. I naša je pobjeda Crne Gore koja ne zna za poraze", dodao je Krivokapić.

Nosilac barske liste SDP, Dragan Vojvodić poručio je da je lista SDP u ovom gradu skup časnih, slobodnih i nepotkupljivih građana, i da predstavlja Bar u malom,

"Učinićemo sve da dođe do nužnih promjena. Naša odbornička lista odražava ono za što se zalažemo još od 1989, spoj je mladosti i iskustva. Ovih 22 mladih na listi odlično znaju gdje su došli, zbog naše ideje časti, poštenja i pregnuća da će biti bolje Baru i Crnoj Gori. I zato je 27. maja u Baru izbor lak za sve poštene ljude - "čista desetka", kazao je Vojvodić.

Na skupu koji je vodila Adrijana Halimić, govorio je ispred Foruma mladih i Damir Novalić.

Bonus video: