Vučinović: Položaj manjina u Crnoj Gori je na zadovoljavajućem nivou

Tudik je, kako se navodi, pozdravila put Crne Gore ka EU i NATO integracijama, „naglašavajući da je Crna Gora kao zemlja kandidat prepoznata kao lider napretka u regionu“
58 pregleda 4 komentar(a)
Marija Vučinović, Kristin Tudik, Foto: Vlada Crne Gore
Marija Vučinović, Kristin Tudik, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 22.03.2017. 13:21h

Položaj manjina u Crnoj Gori je na zadovoljavajućem nivou, ocijenjeno je u razgovoru ministarke bez portfelja Marije Vučinović sa ambasadorkom Francuske Kristin Tudik.

Kako je saopšteno iz Vlade, Vučinović je danas primila Tudik u zvaničnu posjetu, tokom koje je ocijenjeno da su odnosi dvije države dobri, ali i da se može raditi na njihovom poboljšanju.

„Ministarka je upoznala ambasadorku sa svojim aktivnostima koje sprovodi u ovom mandatu, i naglasila da je položaj manjina u Crnoj Gori na zadovoljavajućem nivou, u čemu se saglasila i ambasadorka Francuske“, kaže se u saopštenju.

Vučinović je istakla da je Francuska simbol demokratije, i da taj primjer treba da slijedi i Crna Gora.

Ona je kazala da manjinske partije podržavaju put Crne Gore u evropske integracije i NATO, i dodala da je uvjerena da će na predstojećem samitu u Briselu Crna Gora postati punopravni član Alijanse.

Tudik je, kako se navodi, pozdravila put Crne Gore ka EU i NATO integracijama, „naglašavajući da je Crna Gora kao zemlja kandidat prepoznata kao lider napretka u regionu“.

„Ambasadorka je istakla da francuski, kao drugi jezik u EU, u Crnoj Gori treba njegovati i intenzivirati i raditi na tome da se izučava, s obzirom da veliki broj turista iz Francuske posjećuje Crnu Goru. Ministarka se saglasila sa stavom ambasadorke, ističući da će to pitanje intenzivirati kroz svoje aktivnosti“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: