PRIPREMAJU IZMJENE ZAKON

Vlada odlučuje o opštini Tuzi prije aprila

“Bio sam na brojnim sastancima sa ministarkom javne uprave Suzanom Pribilović, koja formalno treba da predloži izmjene zakona ključnih za formiranje punopravne opštine. Očekujem da prođu vladine komisije do kraja mjseca i da nakon toga Vlada predloži izmjene zakona o kojima bi se parlament izjasnio", kazao je Đeljošaj
8 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Nik Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.03.2017. 08:02h

Funkcioner koalicije “Albanci odlučno” Nik Đeljošaj kazao je da bi Vlada trebalo do kraja mjeseca da predloži izmjene zakona kojima će se Tuzima obezbijediti sastus punopravne opštine. On je rekao da će time biti ispunjena još jedna od stavki koalicionog sporazuma albanskih stranaka i Demokratske partije socijalista (DPS), prema kojem bi o statusu opštine Tuzi Skupština trebalo da raspravlja najkasnije do 31. maja.

“Bio sam na brojnim sastancima sa ministarkom javne uprave Suzanom Pribilović, koja formalno treba da predloži izmjene zakona ključnih za formiranje punopravne opštine. Očekujem da prođu vladine komisije do kraja mjseca i da nakon toga Vlada predloži izmjene zakona o kojima bi se parlament izjasnio", kazao je Đeljošaj.

Tuzi trenutno funkcionišu kao opština u okviru glavnog grada, a status punopravne opštine još nijesu stekle i pored obećanja vladajuće koalicije uoči svakih izbora. Đeljošaj tvrdi da je status Tuzi jedan od ključnih uslova nastavka saradnje sa DPS-om. “Veoma smo posvećeni budućnosti Albanaca na ovim prostorima, ne praznim i populističkim pričama, već kokretnim radom”, kazao je on.