Maraš: Đukanović pozvao na linč zaposlenih u Vijestima

"Osoba koja pretenduje da postane predsjednik zemlje koja je aspirant na članstvo u Evropskoj uniji, te članica NATO, nikako ne bi smjela sebi da dozvoli da slobodne i profesionalne medije kvalifikuje "fašistima" i "reketašima", samo zato što mu se ne dopada njihova uređivačka politika"
61 pregleda 15 komentar(a)
Vuk Maraš, Foto: Privatna arhiva
Vuk Maraš, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.12.2018. 12:10h

Milo Đukanović, kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori i skoro trodecenijski šef crnogorskog režima, nastavio je sa pogubnom praksom crtanja meta na slobodnim i nezavisnim medijima i novinarima, saopštio je izvršni direktor Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope Vuk Maraš.

"Osoba koja pretenduje da postane predsjednik zemlje koja je aspirant na članstvo u Evropskoj uniji, te članica NATO, nikako ne bi smjela sebi da dozvoli da slobodne i profesionalne medije kvalifikuje "fašistima" i "reketašima", samo zato što mu se ne dopada njihova uređivačka politika, te činjenica da se svakodnevno bave otkrivanjem slučajeva korupcije čiji su vinovnici osobe iz njegovog okruženja. Ovakvim kvalifikovanjem Vijesti kao nezavisnog medija, koje su član Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope, Đukanović je ponovo, po ko zna koji put, novinarima, urednicima i svim zaposlenim u tom mediju nacrtao metu na čelo i de facto pozvao na njihov linč", naveo je MAraš.

On je podsjetio da je ovakva i slična retorika Đukanovića, u prošlosti, bila praćena sa čak 25 napada na zaposlene u Vijestima i imovinu ovog medija.

"Uključujući prebijanja, prijetnje, bombaške napade i paljenja automobila a da je samo jedan slučaj do sada rasvijetljen i to djelimično. Zbog toga, pozivamo Đukanovića da hitno prestane sa zapaljivom retorikom i otvorenim pozivima na linč nezavisnih, slobodnih i profesionalnih medija, jer će u suprotnom biti lično odgovoran za bilo koji potencijalni napad na zaposlene u Vijestima ili na njihovu imovinu", navodi se u saopštenju Maraša.

Preporučujemo za Vas