Raičević: Svi u EU imaju rezerve zlata i deviza, samo CG zalihe narkotika predviđenih za unišenje

“Jedino lider Zapadnog Balkana prezervira enormne zalihe narkotika predviđenih za unišenje, i to u podrumima institucija kojima bi uništenje psihoaktivnih supstanci trebalo da bude ne samo profesionalna, već i moralna obaveza”, stoji u Raičevićevom saopštenju
140 pregleda 13 komentar(a)
Vladan Raičević
Vladan Raičević
Ažurirano: 20.03.2017. 08:47h

Vladan Raičević, iz nikšićkog Pokreta za promjene, smatra da je preuranjena težnja vladajuće politike da Crna Gora pođe u susret modernim tekovinama i uđe u zajednicu evropskih zemalja i evroatlanskog vojnog saveza, a da pri tome nijesu riješena kako primarna pitanja institucionalne prirode, tako i ona egzistencijalna, koja građani prepoznaju na svakom koraku.

“Postavlja se pitanje jesu li utemeljivači evropske civilizacije upoznati sa trenutnim privrednim dohotkom buduće članice. Ako jesu, zbog čega se insistira na učlanjenju Crne Gore, imajući u vidu nedostatak realnih kapaciteta da se na ovom stupnju razvoja odgovori na izazove zajednice”, ističe Raičević.

Prema njegovim riječima, gotovo svaka članica EU, koja je demokratski uređena zemlja, posjeduje robne rezerve u vidu zlata i deviza, što nije slučaj sa Crnom Gorom.

“Jedino lider Zapadnog Balkana prezervira enormne zalihe narkotika predviđenih za unišenje, i to u podrumima institucija kojima bi uništenje psihoaktivnih supstanci trebalo da bude ne samo profesionalna, već i moralna obaveza”, stoji u Raičevićevom saopštenju.

On ističe da su evropski zvaničnici zabrinuti zbog neuobičajene prakse skladištenja narkotika, ali da je zadatak ovdašnje vlasti da otkrije da li “takve robe ima i u, primjera radi, sefovima banaka, podrumima policijskih ispostava širom Crne Gore, kao i na privatnim posjedima koji uživaju institucionalnu zaštitu”.

“O kontinuitetu ovakvog djelovanja mogu posvjedočiti crni fondovi koji finansiraju nelegitimne izborne trijumfe Demokratske partije socijalista, jednako kao ubistva koja se događaju pod krajnje sumnjivim okolnostima — državni posao ne smije svako prozreti. Uvaženom građanstvu treba staviti do znanja da su to isti ljudi koji puštaju u promet opojna sredstva kako bi finansirali svoje kampanje, te da su zato njihova djeca direktno ugrožena”, zaključuje Raičević.

Bonus video: